Nieuws

Aethra Bardo: "Zó sterk hadden we dit KVM-duo niet verwacht"

4 augustus 2020, 14:58

Aethra Esports kreeg maandagavond een flinke draai om de oren van KVM Esports. Het 2-0 verlies betekende het einde van het Belgian League-seizoen voor Aethra. Support Bardo prijst vooral twee spelers van KVM.

Mick "Bardo" op den Akker weet wel wat er fout ging tegen KVM Esports gisteravond: "Hun mid-jungle duo (Flawed en Sumi) is heel erg sterk. Daarmee kunnen ze heel veel pressure op sidelanes in de early game zetten, waardoor het lastig is voor ons om plays op top of bot op te zetten."

Aethra probeerde wel plays te maken, maar liep telkens weer tegen het duo aan. "KVM had altijd een antwoord in de vorm van een teleport of Flawed of Sumi die al rond botlane aan het spelen waren." Vooraf werd er veel gesproken over het krachtsverschil tussen beide teams, maar Op den Akker was toch lichtelijk verbaasd: "We wisten dat ze sterk waren, maar dat hun mid-jungle zó sterk was en zoveel pressure op de map kun zetten hadden we niet aan zien komen."

Sector One

Of KVM, mede dankzij dit duo, sterk genoeg is om Sector One te verslaan is nog maar de vraag, volgens de support van Aethra: "Het is altijd mogelijk, want Sector One heeft al games verloren dit seizoen. Toch denk ik dat ze wel een hele slechte dag moeten hebben om een best-of-5 te verliezen, dus Sector One wordt waarschijnlijk gewoon weer kampioen van de Belgian League."