Nieuws

Aethra-coach DoNotBlameMe: "Skillcap KVM absoluut niet hoger dan bij ons"

3 augustus 2020, 14:10

Vanavond maken Aethra Esports en KVM Esports onderling uit wie het volgende week in de finale van de Belgian League tegen Sector One op mag nemen. De coach waakt voor gemakzucht tegen KVM, maar kijkt ook alvast naar Sector One.

De winst van Aethra op Team 7AM (2-0) leek vanaf de zijlijn makkelijk maar Jeroen "DoNotBlameMe" Klinkspoor ziet dat anders. "De eerste game was zeer zeker niet gemakkelijk. We waren iets te veel zoekende terwijl we een voorsprong hadden," stelt de coach. "Gelukkig besefte het team in de midgame waar het mis ging en wisten ze de game alsnog naar zich toe te trekken."

Na dat omslagpunt ging het dan ook een stuk makkelijker, zag Klinkspoor. "Toen was niemand meer zenuwachtig en liepen we vrij gemakkelijk over 7AM heen. Uiteindelijk zijn we nog steeds een team met rookies, aangevuld met Slyv3r en Tuomari."

Voorspelbaar

Vanavond treedt Aethra dus aan tegen KVM, een tegenstander waar ze niet te lichtzinnig over moeten denken vindt Klinkspoor: "Vooral in de early game moeten we niet te veel weggeven, want ze zijn zeer sterk in de 2v2 op mid en dat kan de game helemaal overnemen." Ook als KVM daar toch een voorsprong weet te krijgen, ziet Klinkspoor mogelijkheden. "Ze doen elke game redelijk dezelfde dingen en zijn zeer voorspelbaar."

"Ik denk dat wij minder voorspelbaar zijn, wat ons aan het begin van het seizoen veel onnodige games heeft gekost," vervolgt de coach. "Nu werpt het hopelijk zijn vruchten af en kunnen we de overwinningen pakken."

Interessante gedachtegang Limpix

KVM-coach Tim "Limpix" Halma had eerder vandaag een duidelijke mening over de matchup van vanavond en vindt onder andere dat 'KVM een hogere skillcap heeft dan Aethra'. Klinkspoor is het hier volledig mee oneens: "Dat is een hele interessante gedachtegang. Als ik alleen al naar onze midlaner en onze support kijk is er een verschil van 900 LP."

Over een eventuele finale tegen Sector One is de coach voorzichtig optimistisch. "We zijn goed in dingen forceren en Sector One heeft vaak moeite om dat te respecteren. Neem als voorbeeld de Nunu midlane waarmee Team 7AM van Sector One won. Individueel zie ik Sector One als sterker team, maar wij kunnen zeer goed teams uit hun comfortzone halen, waardoor we soms wel eens aan het langste eind trekken."

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: