Nieuws

Aethra Esports Slyv3r: "We willen ons kunnen meten met Sector One"

Aethra Esports Slyv3r: "We willen ons kunnen meten met Sector One"

Gisteravond won Aethra Esports met 2-0 van Team 7AM in de play-offs van de Belgian League. Aethra ADC Job "Slyv3r" Goossens was niet verbaasd: "We hadden op elk vlak vertrouwen in die match"

De 2-0 nederlaag betekent voor 7AM het einde in hun eerste seizoen van de Belgian League. Aethra Esports daarentegen vindt zichzelf in de halve finale van de competitie tegen KVM Esports. Mochten ze die weten te verslaan, wacht Sector One ze op in de finale.

"Het was zeker wel verwacht dat we van 7AM zouden winnen," blikt Goossens terug op de wedstrijd van gisteren. "We wisten dat we de betere papieren hadden en daarnaast meer individuele ervaring. Team 7AM speelt al langer samen, maar wij zijn tijdens het seizoen enorm gegroeid als team en hadden daarom op elk vlak wel vertrouwen in deze match."

Vol vertrouwen

Dat vertrouwen neemt Goossens mee richting de halve finale. "KVM lijkt sterker dan dat ze zijn. Ze hebben de afgelopen twee keer van ons gewonnen, maar ik heb niet het gevoel dat ze daadwerkelijk beter waren. Zij zaten toen vooral in een fase waar we nog van alles aan het uitproberen waren en niet op een lijn zaten als team."

Daarnaast vindt de ADC dat er geen uitschieters bij KVM spelen: "Ze hebben een solide team en hebben geen uitschieters omhoog óf omlaag. KVM is een beetje Jack of all trades, master of none. Ze hebben dus geen echte zwaktes en dat maakt het wel lastig. We moeten vooral de focus hebben om de game clean te spelen en ze geen kansen geven om onze fouten af te straffen."

Toch houdt Goossens bij een voorspelling voor de halve finale tegen KVM een slag om de arm: "De verwachting is dat wij naar de finale gaan, maar het wordt denk ik wel spannend. Een 2-1 voor ons zit er zeker wel in."

Geslaagd seizoen

Op de vraag wanneer het seizoen voor Aethra geslaagd is, heeft Goossens wel een antwoord. "We willen ons kunnen meten met Sector One. Dat we zien dat we niet voor ze onder doen en dat we het ze moeilijk kunnen maken of zelfs van ze kunnen winnen." Goossens spreekt uit ervaring en speelde met Timeout Esports al eerder tegen Sector One: "Het voelde toen alsof we elke game al vanaf het begin achter stonden en we gekke dingen moesten doen om een voorsprong te krijgen."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven