Nieuws

Aethra Esports Tuomari: "KVM Esports is niet zo sterk als ze zelf denken"

Beeld: Aethra EsportsBeeld: Aethra Esports

Vanavond gaat Aethra Esports voor het eerst haar opwachting maken in de Belgian League Summer Split play-offs. De nummer drie van het reguliere seizoen neemt het in de tweede play-offwedstrijd op tegen Team 7AM, al durft Aethra-toplaner Jan-Willem "Tuomari" van Wingerden al verder te kijken: "Sector One is onze grootste concurrent voor de titel."

De Belgian League Summer Split play-offs begonnen afgelopen maandag met een overwinning van Sector One op KVM Esports. Daarmee plaatste Sector One zich voor de finale en moet KVM het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van vanavond. Dan maken namelijk de resterende twee play-offteams, Aethra Esports en Team 7AM, voor het eerst hun opwachting om te bepalen wie tegen KVM mag gaan strijden voor het laatste finale-ticket.

Jan-Willem "Tuomari" van Wingerden, toplaner van Aethra Esports, is er in ieder geval van overtuigd dat zijn team er vanavond met de overwinning vandoor gaat: "Kijkend naar de resultaten van de afgelopen tijd en vooral de manier waarop die behaald zijn verwacht ik vanavond een overwinning voor ons. 7AM moet het vooral hebben van chaotische games en speelt daarop in met creatieve drafts. Het is aan ons om daar niet in mee te gaan en door middel van gecoördineerd spel de overhand te houden," vertelt Van Wingerden.

Matige start

De toplaner baseert dit vertrouwen op de groei die zijn team tijdens het reguliere seizoen heeft doorgemaakt. "Pas kort voor de start van het seizoen werd onze definitieve samenstelling bekend," begint Tuomari de terugblik. Hierdoor verschenen we minder goed voorbereid aan de start van de split dan we hoopten."

"Dit zag je terug in de resultaten waardoor we een matige start hadden. Gelukkig hebben we in het verloop van het seizoen flinke stappen kunnen zetten," gaat hij verder. "Natuurlijk waren we liever hoger geëindigd dan de derde plaats, aangezien dat een betere uitgangspositie voor de play-offs oplevert, maar voor het grotere plaatje maakt dat niet uit." Daarmee doelt de Aethra-toplaner op de ambities van zijn team in de play-offs.

Eigen prestaties

Ook gevraagd naar zijn persoonlijke prestaties klinkt de toplaner vol vertrouwen: "Ik heb naar mijn idee nog niet maximaal gepresteerd. Desondanks denk ik dat ik dankzij mijn constante prestaties de beste toplaner in de Belgian League ben, in ieder geval op mechanisch vlak. Het is nu aan mij dat te bewijzen door dat niveau de komende periode door te zetten en daarnaast mijn impact als speler te blijven verhogen."

De volgende ronde

Van Wingerden schuwt het dankzij dat vertrouwen in zichzelf en zijn team dan ook niet om verder te kijken dan de wedstrijd van vanavond. "Ondanks dat we KVM in het reguliere seizoen voor ons moesten dulden, verwacht ik ze in de play-offs zeker achter ons te laten," klinkt hij overtuigend. Hij zet zijn claim kracht bij met een uitgebreide analyse van de potentiële volgende tegenstander in de play-offs: "KVM is het best te omschrijven als stabiel. Dat wil zeggen ze winnen van tegenstanders die minder zijn dan zij, maar verliezen van teams die sterker zijn. Dat komt doordat ze geen uitschieters hebben die mensen kunnen verrassen."

"Daardoor zijn ze heel één-dimensionaal en hebben ze dus ook duidelijke zwakke punten. Om dat op te vangen draften ze simpele composities die sterk zijn in het afstraffen van de fouten van de tegenstander. Wanneer een team zich daar goed op voorbereid en de juiste elementen wegneemt is KVM dus zeker niet zo sterk als ze zelf denken."

Titelfavoriet

Een finaleplaats voor Aethra behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden als we van Wingerden moeten geloven. Ondanks dat hij de favorietenrol daarin bij Sector One legt, zijn ook zij kwetsbaarder dan op het eerste oog lijkt volgens de Aethra-speler. 

"Kijkend naar de stand en de resultaten in het reguliere seizoen denk ik dat S1 de favoriet is. Desondanks denk ik dat ze minder goed zijn dan een tijdje terug en dat een hoop van hun zwakkere punten nu aan het licht komen. Dit zorgt ervoor dat ik denk dat er zeker een kans is dat zij er deze split niet met de titel vandoor gaan."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders