Nieuws

Ajax wint eDivisie-finale van Vitesse en schrijft 25.000 euro bij

7 januari 2021, 13:54

Ajax heeft woensdagavond de eDivisie gewonnen. In de finale versloegen Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama de mannen van Vitesse met 2-0 in wedstrijden. De Amsterdammers winnen de landstitel en 25.000 euro.

Na een lange dag vol met knotsgekke wedstrijden kwam Ajax woensdagavond als winnaar van de eDivisie uit de bus. In de finale won Tjardo Paliama met 4-3 van Levi de Weerd en zette Dani Hagebeuk op zijn beurt Renzo Oemrawsingh met 1-0 opzij. De heren van Vitesse kwamen daarmee net te kort en moesten genoegen nemen met een tweede plek.

Makkelijk ging het echter niet voor Ajax, dat voor het eerst sinds 2018 de schaal in ontvangst mocht nemen. In de eerste finalewedstrijd, Tjardo Paliama tegen Levi de Weerd, gaven de Amsterdammers het namelijk bijna helemaal uit handen. Tjardo stond na 70 minuten voetballen comfortabel met 3-0 voor, maar Levi de Weerd knokte zich terug. In amper twaalf minuten scoorde de 16-jarige Levi drie keer en stond er weer een remise op het bord.

In de daaropvolgende verlenging wist Tjardo zich te herpakken en sleepte hij met zijn 4-3 toch nog de winst uit het vuur. Vervolgens was het aan Dani Hagebeuk om de klus te klaren tegen Renzo Oemrawsingh. Met een zakelijke 1-0 hengelde hij het kampioenschap en 25.000 euro voor Ajax binnen.