Nieuws

Alienware wil contract met Riot Games beëindigen

16 maart 2021, 16:00

Het dochterbedrijf van Dell, Alienware, wil hun contract met Riot Games vroegtijdig beëindigen. Nadat Riot Games CEO Nicolo Laurent beschuldigt is van van het seksueel intimideren van een vrouwelijke collega.

Alienware is één van de grote sponsoren van League of Legends Esports, voor competities als LCS, LEC, LCK, LPL, Mid Season Invitational en World Championship. De sponsordeal eindigt officieel pas in januari 2022, maar het gaming hardware bedrijf wil niet meer geassocieerd worden met Riot Games na de recentelijke gebeurtenis. Uit een artikel van Dot Esports’ Jacob Wolf blijkt dat Alienware zo snel mogelijk hun contract wil verbreken. Riot Games heeft het logo van Alienware al van hun site verwijderd, het logo was nauwelijks tot niet te zien in de uitzendingen van de LEC en LCS afgelopen weekend.

Als het contract tussen Alienware en Riot Games beëindigd wordt betekent dat niet dat ze niet meer aanwezig zullen zijn. Alienware is een prominente partner van het LCS team Team Liquid. Alienware bezit de naam van dit team en twee kantoorgebouwen van Team Liquid. Deze kantoorgebouwen bevinden zich in Los Angeles en in Utrecht.

In februari 2020 heeft Riot Games bekend gemaakt dat zij bezig waren met een onderzoek naar de CEO Nicolo Laurent. Dit onderzoek had te maken na beschuldigingen van voormalig uitvoerend assistent Sharon O’Donnell, zij beschuldigde de CEO van gender discriminatie en seksuele intimidatie.