Nieuws

Alle 24 CSGO-teams ESL Pro League seizoen 11 aangekondigd

20 februari 2020, 10:39

ESL heeft dinsdag alle 24 deelnemers van de ESL Pro League aangekondigd. Dertien van deze teams hebben zich via het Louvre Akkoord verbonden aan de competitie.

Er zitten geen grote verrassingen in de line-up van de ESL Pro League seizoen 11. Alle topteams uit het moderne CSGO zijn aanwezig, bijgestaan door een aantal kleinere organisaties. De teams hebben zich geplaatst via de Mountain Dew League, ESL World Ranking, EPL season 10 finale of het nieuwe Louvre Akkoord.

Embedded content: https://twitter.com/ESLCS/status/1229784405436223490?s=20

Louvre Akkoord

De CSGO-teams van Astralis, Fnatic, G2 Esports, Team Liquid, Ence, Na'Vi, Vitality, Mousesports, Complexity, Evil Geniuses, FaZe Clan, Ninjas in Pyjamas en 100 Thieves hebben zich via het het Louvre Akkoord (het voormalige Lanxess-akkoord) verbonden aan de ESL Pro League (EPL). Deze teams zijn daarmee mede-eigenaar geworden van de EPL en daardoor de komende jaren verzekerd van deelname aan de ESL Pro League. Ook ontvangen ze een deel van de inkomsten van toernooien als IEM Katowice en ESL One Cologne. Daarnaast worden deze teams - mits ze in de top 20 van de ESL wereldranglijst staan - ook uitgenodigd voor events in de ESL Pro Tour.

De ESL Pro League bevat 24 CSGO-teams

ESL Pro League season 11

De ESL Pro League bestond eerder uit 48 teams maar ESL veranderde onlangs haar format. De Pro League ging verder met 24 teams, waardoor de helft van de gekwalificeerde teams niet meer uitgenodigd was voor het elfde seizoen. ESL ontving veel kritiek op deze beslissing en beloofde dat de teams die nu seizoen 11 misten zich wel konden kwalificeren voor seizoen 12.

Het elfde seizoen van de EPL begint op maandag 16 maart en wordt gedurende vier weken gespeeld. De teams nemen deel aan een Round Robin-groepsfase, gevolgd door een Single Elimination knock-out stage. Uiteindelijk wordt er 750.000 dollar onder de teams verdeeld. De EPL wordt komend seizoen voor het eerst als een offline LAN-competitie gespeeld, met bijbehorende driedaagse live finale in Denver.