Nieuws

Alle abilities van League of Legends champion Samira

3 september 2020, 11:46

Riot Games pakt lekker door met nieuwe champions voor League of Legends. Na de releases van Lillia en Yone krijgen we nu al een voorproefje van Samira, de volgende champion die we kunnen verwachten. Bij de vrouwelijke ADC staat stijlvol aanvallen centraal en dat blijkt ook uit haar abilities.

Op 30 augustus verscheen de Champion Trailer van Samira op het YouTube-kanaal van League of Legends. 'The Desert Rose', zoals de bijnaam van Samira luidt, toont in deze video al haar abilities, zonder nog verdere uitleg. Het is al direct duidelijk dat het om een champion gaat die snel en stijvol te werk gaat. Ook zien we een compleet nieuwe mechanic, namelijk een 'style meter' onderin beeld. De meter houdt bij hoe stijlvol je te werk gaat en pas als je de hoogste score behaalt kun je je ultimate gebruiken.

Twee dagen later, op 1 september, plaatste SkinSpotlights een uitgebreide video op hun YouTube-kanaal over de abilities van Samira. Hieruit wordt veel meer duidelijk over de exacte werking van de champion én hoe de style meter werkt.

Passive: Daredevil Impulse

Door verschillende abilities achter elkaar te gebruiken wordt Samira haar 'Style grade' bepaald. Hoe meer verschillende abilities je achter elkaar gebruikt, hoe hoger de grade. De grade gaat van E, D, C, B, A, naar S.

Daarnaast beschikt Samira over twee wapens, namelijk een pistool en een zwaard. Op afstand valt Samira automatisch aan met haar pistool, van dichtbij met haar pistool.

Tot slot kan Samira ook een enemy champion die door CC is geraakt omhoog gooien waardoor de CC verlengd wordt.

Q: Flair

Samira schiet op afstand met haar pistool, maar als ze in melee range staat slaat ze met haar zwaard.

W: Blade Whirl

Samira draait rond met haar zwaard en houdt alle projectielen tegen die in de cirkel terechtkomen. Ook doet Samira damage het het ronddraaien als een enemy in de cirkel staat.

E: Wild Rush

Samira dasht door een enemy of friendly champion heen. Bij een enemy champion doet ze damage en krijgt ze voor bepaalde tijd een buff op haar attack speed. Bij een takedown reset de cooldown op Wild Rush.

R: Inferno Trigger

Samira draait snelk rond en schiet met haar wapens. Ze kan gedurende haar ultimate tien keer een enemy raken en alle schoten nemen ook effecten als lifesteal en critical strike mee. Samira kan haar ultimate alleen gebruiken als haar Style Grade een S is.