Nieuws

Alle Hearthstone aankondigingen van Blizzconline

21 februari 2021, 12:20

Blizzard Entertainment heeft op Blizzconline, de covid-vriendelijke vervanger van de jaarlijkse conventie Blizzcon, een heleboel nieuwe dingen voor Hearthstone aangekondigd. Naast een nieuwe uitbreiding, Forged in the Barrens, komen er ook twee nieuwe game modes, Classic en Mercenaries, en krijgt het Standard-format een compleet nieuwe core set.

Core set

De aankondiging die Hearthstone het meest fundamenteel gaat veranderen is dat er een zogenaamde Core set komt die Basic en Classic zal vervangen in Standard. Deze set bestaat uit 235 kaarten en zal in zijn geheel gratis zijn voor elke speler. In de core set komen kaarten uit Basic en Classic, uit uitbreidingen en kaarten die compleet nieuw zijn. Zo komt de oude bekende Mage-kaart Fireball in de core set, maar bijvoorbeeld ook een gloednieuwe kaart als Malygos, the Spellweaver.
Hearthstone kaart Fireball Hearthstone kaart MalygostheSpellweaver

Toen Hearthstone in 2014 uitkwam waren er twee sets: Basic en Classic. Toen in 2016 de split tussen Standard en Wild werd geïntroduceerd, koos Blizzard ervoor om Standard te laten bestaan uit de laatste twee jaar aan uitbreidingen en de Basic en Classic sets. Dit heeft door de jaren heen voor aardig wat problemen gezorgd, aangezien deze sets niet geheel gebalanceerd waren en gebreken hadden die elk jaar met uitbreidingen opgelost moeten worden. Het doel van de core set is om deze problemen helemaal op te lossen en elke speler een sterk fundament te geven waarop ze hun decks kunnen bouwen.

Forged in the Barrens

Tijdens Blizzconline werd ook de nieuwe Hearthstone-uitbreiding aangekondigd: Forged in the Barrens. Dit wordt de eerste uitbreiding van het nieuwe Hearthstone-jaar, Year of the Grypohn. Forged in the Barrens zal voor veel World of Warcraft-spelers een gevoel van nostalgie opbrengen. In dat spel was the Barrens een gebied waar spelers van de Horde een hoop tijd doorbrachten en veel unieke gezichten tegenkwamen, waarvan er een hoop ook in de Hearthstone-uitbreiding de revue passeren. Zo herinneren alle World of Warcraft-spelers zich Mankrik, de verdrietige Orc wiens vrouw vermist is. Ook krijgen alle Hearthstone-spelers nu al bij het inloggen de legendarische kaart Shadow Hunter Vol’jin, in World of Warcraft voormalig stamhoofd van de Horde.
Hearthstone kaart Mankrik Hearthstone kaart ShadowHunterVoljin
In Forged in the Barrens krijgen heel veel spells, waaronder spells die al in het spell zitten, zogenaamde Spell Schools. Deze komen overeen met de spell schools in World of Warcraft en laten zien wat voor soort magie de spell gebruikt. Denk hierbij aan Fire, Nature of Frost. In Hearthstone betekent dat dat er andere kaarten komen die synergie hebben met specifieke spell schools, zoals de nieuwe Shaman-kaart Bru’kan.
Hearthstone kaart Brukan
In Forged in the Barrens komen verder twee andere nieuwe mechanics: Ranked spells en Frenzy. Ranked spells zijn spells die sterker worden naarmate je meer mana tot je beschikking hebt, waardoor het soms beter is om ze vast te houden in plaats van zo snel mogelijk te spelen. Frenzy is een effect dat af gaat wanneer een minion voor het eerst schade krijgt en dit overleeft.
Hearthstone Kaart ChainLightningRank1 Hearthstone kaart BlademasterSamuro
Forged in the Barrens komt hoogstwaarschijnlijk eind maart uit, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Hearthstone Classic

Voor Hearthstone-spelers die het niet zo hebben op nieuwe uitbreidingen en liever terugkeren naar het verleden, komt er een nieuwe spelmodus: Hearthstone Classic. Hierin kan Hearthstone gespeeld worden precies zoals het zeven jaar geleden begon. Deze modus staat compleet los van de rest van het spel, met haar eigen ranked ladder en beloningen. Zo kunnen veteranen weer losgaan met alle decks waar ze vroeger van hielden zoals Handlock en Freeze Mage, en kunnen nieuwe spelers ervaren hoe het spel ooit begon.

Hearthstone Mercenaries

Naast Hearthstone Classic is er nog een nieuwe spelmodus aangekondigd: Hearthstone Mercenaries. Deze spelmodus is geïnspireerd door RPG en roguelike spellen, waarin spelers geleidelijk hun personage opbouwen. Er is nog weinig bekend over Hearthstone Mercenaries, behalve dat het net als Hearthstone Battlegrounds erg anders gaat werken dan de rest van Hearthstone.
Hearthstone Mercenaries Wallpaper

Deel: