Nieuws

Alle Nederlanders uitgeschakeld op eerste dag FUT Champions Cup #1 in Boekarest

9 november 2019, 09:35

Vrijdag is de eerste FUT Champions Cup gestart van FIFA 20 in Boekarest. Drie Nederlanders wisten zich te plaatsen. Jimmy Donkers van Feyenoord, Ali Reza Aygün van PSV en Julian van den Berg van FC Emmen. Het is voor alle drie niet gelukt om de knockout fase te bereiken.

De weg naar de eerste FUT Champions Cup in Boekarest was geen makkelijke. Alle verified FUT Champions spelers hadden in de qualifiers de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het eerste grote toernooi. In Europa waren er honderden spelers die streden om een paar plaatsen. Het was dan ook een erg mooie prestatie dat Jimmy, Ali en Julian zich wisten te plaatsen. Op de eerste dag van de FUT Champions Cup in Boekarest bleek door de erg moeilijke kwalificatie al dat het niveau erg hoog is. Zoals we natuurlijk mogen verwachten als dit de beste tweeëndertig van beide consoles zijn vanuit de qualifiers. De top vier van beide consoles van vorig jaar waren al verzekerd van een plekje in de FUT Champions Cup. in de Swiss Rounds hadden de FIFA spelers vijf potjes om drie overwinningen te boeken. Drie overwinningen betekende doorstroming naar de volgende ronde. Helaas is het geen van de Nederlanders gelukt om de volgende ronde te behalen.

Jimmy Donkers

Jimmy Donkers van Feyenoord begon erg sterk met een overwinning. Helaas bleken de andere drie tegenstanders net iets te sterk. Jimmy geeft in een tweet aan niet zijn niveau te hebben bereikt en hier erg van te balen. Jimmy wist zich ook te plaatsen voor de volgende FUT Champions Cup die over twee weken start en hoop dan een groter succes te hebben.

 • Swiss Round 1: FeyYimmieHD - PrimeTurbo 4-3 winst
 • Swiss Round 2: Wolves Fifilza - FeyYimmieHD 6-2 verlies
 • Swiss Round 3: VillaMore3 - FeyYimmieHD 5-2 verlies
 • Swiss Round 4: FeyYimmieHD - Tuga810 0-7 verlies

Embedded content: https://twitter.com/YimmieHD/status/1192919661626740736?s=20

Ali Reza Aygün

Ali Reza Aygün, uitkomend voor PSV in de eDivisie, wist ook zijn niveau te halen. Ali was al na drie rondes uitgeschakeld door ze alle drie te verliezen. Ali geeft aan te slecht te hebben gespeeld en te vaak de paal geraakt te hebben.

 • Swiss Round 1: A-Nezer_ - PSV Aaygun96 3-0 verlies
 • Swiss Round 2: PSV Aaygun96 - RAJA KnyP 3-5 verlies
 • Swiss Round 3: PSV Aaygun96 - HSV_Umut 1-2 verlies

Embedded content: https://twitter.com/aaygun96/status/1192823590711939077?s=20

Julian van den Berg

Julian van den Berg komt aanstaande maandag uit voor FC Emmen in de eDivisie. Julian kwam van alle drie het dichtste bij plaatsing voor de volgende ronde. Van de vier potjes won hij er uiteindelijk eentje, maar twee potjes verloor hij op penalties. Potjes die erg close waren en zo maar zijn kant hadden kunnen opvallen.

 • Swiss Round 1: Bundled Julian - Deto 1-3 verlies
 • Swiss Round 2: Bundled Julian - FIST_agitpower 3-4 verlies
 • Swiss Round 3: Bundled Julian - xvega_R10 3-0 winst
 • Swiss Round 4: Bundled Julian - Hashtag Harry 4-5 verlies

Embedded content: https://twitter.com/Julianberg1203/status/1192916550749237248?s=20

Alle resultaten van de FUT Champions Cup #1 zijn op deze pagina te vinden. Vandaag staan de achtste en kwartfinales op het programma voor beide consoles.