Nieuws

Alle teams voor PGC bekend, titelverdediger OMG ontbreekt

28 oktober 2019, 11:35

Met de Australische en Taiwanese league achter de rug zijn nu alle teams van de PUBG Global Championship bekend. Vorig jaar wist het Chinese OMG de titel binnen te slepen op de Global Invitational, maar het team wist zich niet te kwalificeren na een teleurstellend seizoen.

Met de resultaten van voorgaande toernooien in gedachte worden Europa en Korea als de sterkste regio’s gezien. Zij mogen dan ook beide de meeste teams sturen: 6 per regio. Verder zijn er 5 Amerikaanse, 3 Zuid-Oost Aziatische, 4 Chinese, 2 Japanse, Zuid-Amerikaanse, Oceanische en Taiwanese teams op het toernooi – 32 in totaal. Voor sommige teams is er echter nog wat nuance – Zo heeft het Taiwanese team “Zadak” meerdere minderjarige spelers, wat volgens de officiële regels niet mag. Er wordt op een later moment besloten of hun slot op het WK aan de derde plaats uit Taiwan, GEX, wordt gegeven. Verder is het voor het Vietnamese “Sky Gaming Daklak” ook nog onduidelijk of ze naar het WK kunnen wegens problemen met het verkrijgen van hun Visa.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1187794743628988417?s=20

Het toernooi bestaat uit vier delen: Groups, Elimination, Semi Finals en Grand Finals, waarvan het formaat in deze tweet wordt uitgelegd. De eerste fase van het WK begint op 8 november. De finales van het WK vinden uiteindelijk plaats in Oakland op 23 en 24 november.

De (huidige) teams voor op het WK zijn als volgt:

Europa: FaZe Clan, Team Liquid, Natus Vincere, TSM, G2 Esports & CrowCrowd
Korea: T1, OGN Entus Force, Afreeca Freecs Fatal, Gen.G, DeToNator.KOREA & OGN Entus Ace
Amerika: Tempo Storm, Lazarus, Genesis, Team Envy & Ghost Gaming
Zuid-Oost Azië: Sting Divine Esports, Armory Gaming & Sky Gaming Daklak
China: VC Gaming, Four Angry Men, Infantry & QM Gaming
Japan: Rascal Jester & SunSister
Zuid Amerika: RED Canids & Japish Japish
Oceanië: Vendetta & Athletico
Taiwan, Hong Kong & Macau: Zadak (onder voorbehoud) & ahq e-Sports Club