Nieuws

Alles over Fortnite Chapter 2 seizoen 1

Alles over Fortnite Chapter 2 seizoen 1

Het nieuwe Fortnite hoofdstuk is er. Met de naam Fortnite Chapter 2 season 1 heeft het spel onder andere een nieuwe map, voertuigen en wapens gekregen. Fortnite is uiteindelijk ruim 38 uur onbeschikbaar geweest door het Fortnite seizoen 10: The End evenement.

De grootste vernieuwing is waarschijnlijk de map. Gisteren werd al duidelijk dat er op de map rivieren en sloten zijn waar boten in varen. In de trailer is onder andere te zien dat personages aan het vissen zijn en lijkt er een autoweg over de map te lopen. De trailer begint overigens met het eind van The End, seizoen 10 dus.

In de gameplay trailer is onder andere een healing wapen te zien, dezelfde die wij gisteren al zagen in de Battle Pass trailer. Dit lijkt inderdaad een wapen dat een soort van granaten afvuurt. Ook lijkt er een nieuw wapen in het spel te zitten dat lijkt op een AUG.

Je kunt in het nieuwe seizoen medailles verdienen. Dit is verbonden aan de Battle Pass. Met de medailles kun je een punch card vullen om meer XP te verdienen. Het Battle Pass systeem is opnieuw ontworpen en werkt dit seizoen totaal anders.

Fortnite Chapter 2 Medailles

Beeld: DefaultFNBR

Update 10:01 - Downtime is begonnen. De Fortnite servers zijn offline.
Update 10:05 - Er is een update beschikbaar voor PC, deze is 16.1 GB.
Update 10:10 - De trailer van het nieuwe seizoen is online gezet.
Update 10:20 - Dit is de nieuwe Fortnite map.
Update 10:41 - De gameplay trailer is live
Update 10:58De eerste skins van Chapter 2 zijn gelekt.
Update 11:08 - De eerste nieuwe wapens van Chapter 2 zijn gelekt.
Update 11:16 - Matchmaking is weer actief, dat zou betekenen dat de game zeer binnenkort weer speelbaar is.

Embedded content: https://twitter.com/FNBRHQ/status/1184034350595235840?s=20

Update 11:38 - Inmiddels zijn alle cosmetische items gelekt.
Update 11:41 - De servers zijn up!

De Fortnite map is inderdaad geheel nieuw. De map en POI's moeten herontdekt worden. Spelers die voor het eerst de spelwereld betreden krijgen een grijze map te zien.

Fortnite Chapter 2 Map

De schatkisten in het spel hebben ook een nieuw uiterlijk. Spelers die de spelwereld net inkomen moeten overigens alle instellingen opnieuw aanpassen. Ook de binds van de meeste spelers lijkt gereset. Er lijkt geen FOV-slider te zijn en ook stretched resoluties lijken niet mogelijk.

Fortnite Chapter 2 Chests

Spelers kunnen nu zwemmen en duiken. Ook is het duidelijk dat de UI aangepast is. De health- en shieldindicatie zijn groter en duidelijker.

Zwemmen in Fortnite Chapter 2 seizoen 1

Er is een nieuwe feature, waarbij spelers waarschijnlijk sneller kunnen editten. De nieuwe feature heet Confirm Edit on Release. Je kunt editten en bevestigen met dezelfde knop. Het loslaten van de knop bevestigt de edit. Embedded content: https://twitter.com/ImSpeedyGonzale/status/1184048265517420545?s=20Het vissen in Fortnite blijkt niet alleen goed te zijn om vis te vangen. Je kunt ook je teamgenoten ophengelen. Handig in een benarde situatie. Embedded content: https://twitter.com/VividFN/status/1184053499958575106?s=20

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld