Blizzard Entertainment
Nieuws

Alles over Hearthstone Grandmasters 2020 seizoen 2

13 augustus 2020, 06:09

Deze vrijdag gaat het tweede seizoen van Hearthstone Grandmasters van dit jaar van start. Tussen morgen en 11 oktober strijden in de drie regio’s elk 16 spelers om de eerste plaats en het felbegeerde ticket naar de Hearthstone Global Finals.

Format

Hearthstone Grandmasters ziet er dit seizoen grotendeels uit als in seizoen 1. Het seizoen is opgedeeld in drie fases.

De eerste fase, waarin alle spelers in een regio tegen elkaar spelen, duurt drie weken. Hierin komen verschillende formats aan bod, waardoor de spelers zo veel mogelijk uitgedaagd worden. De acht spelers die hier het beste presteren komen in divisie A terecht, terwijl de acht minst goed presterende spelers in divisie B eindigen. De vier weken daarna vinden de divisie-matches plaats, waarin spelers in divisie A meer kans hebben om de play-offs te halen en minder kans om te degraderen dan de spelers in divisie B. De laatste week vinden de play-offs plaats, waar de spelers kans maken op het felbegeerde ticket naar de Hearthstone Global Finals of juist moeten strijden tegen degradatie.

Nieuwe gezichten

De gedegradeerde spelers van het eerste seizoen van 2020 maken nu plaats voor tien nieuwe gezichten. Vorig seizoen degradeerden uit Europa Pavel, Hunterace en Kolento, uit Asia-Pacific FroStee, SamuelTsao en Staz en uit Amerika Purple, PNC en PapaJason. De Amerikaanse Gallon heeft besloten op Hearthstone Grandmasters te verlaten, omdat hij aangenomen is door Blizzard voor een baan in het Hearthstone Final Design Team..

De spelers die hiervoor in de plaats komen zijn in Amerika de Argentijnse Rami94 en de Amerikaanse Briarthorn (voorheen bekend als brimful), NoHandsGamer en killinallday. In Asia-Pacific zullen TIZS uit Taiwan, Alan870806 uit China en Bankyugi uit Thailand toetreden tot Grandmasters. In Europa zijn alle drie de nieuwe gezichten uit Frankrijk afkomstig: Warma, AyRoK en xBlyzes.

Hoe te kijken

Hearthstone Grandmasters 2020 seizoen 2 is de tot 6 september elke vrijdag, zaterdag en zondag te bekijken op het YouTube kanaal van Hearthstone Esports. Hierna is er een pauze voor de Hearthstone Masters Tour Online Montreal, waarna Grandmasters weer vervolgd wordt tussen 18 septemer en 11 oktober. Voor de Amerika’s regio wordt het commentaar verzorgd door Frodan en TJ “Azumo” Sanders, in Asia-Pacific door Jia en Darroch Brown en in Europa door Sottle en Raven.