Blizzard Entertainment
Nieuws

Alles over Hearthstone Masters Tour Ironforge

10 maart 2021, 20:31

Dit weekend vindt de eerste Hearthstone Masters Tour van 2021 plaats. Deze zal, vanwege de Covid-19 pandemie, geheel online plaatsvinden. Meer dan 400 spelers uit meer dan 40 landen gaan strijden om 250.000 dollar aan prijzengeld.

Hoe te bekijken

Het toernooi vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart. De uitzending begint elke dag om 18:00 Nederlandse tijd. Het toernooi wordt alleen uitgezonden op het YouTube kanaal van Hearthstone Esports. Het toernooi wordt in het Engels gecast door Darroch, Raven, TJ, Jia en Lorinda.
Hearthstone Masters Tour Ironforge casters

Structuur

De Hearthstone Masters Tour Ironforge wordt gespeeld in het Conquest-format. Elke speler dient vier decks van verschillende classes in. Van deze decks wordt er één geband door de tegenstander, waardoor er drie overblijven waarmee een best-of-5 wordt gespeeld. Wanneer er met een deck gewonnen is, moet de winnaar wisselen naar een ander deck, totdat deze met al zijn of haar decks gewonnen heeft.

Op de eerste dag vinden er vijf speelrondes plaats. Alle spelers die in ieder geval drie matches winnen gaan door naar de tweede dag, waarop nog vier speelrondes plaatsvinden, gevolgd door een ronde single elimination. Hieruit zullen de acht spelers die het beste presteren doorgaan naar de derde dag, waar zij om de hoofdprijs strijden. Alle spelers die hier in ieder geval een score van 7-2 behalen kwalificeren zich automatisch voor de volgende Masters Tour.

Benelux

Dit weekend nemen ook acht spelers uit de Benelux deel aan het toernooi. De gekwalificeerden van onze regio zijn Goudhout, Thijs, en Tyler uit Nederland, wiRer en Thedemon uit Luxemburg en Maverick, SupoZitWar en Floki uit België.