Blizzard Entertainment
Nieuws

Alles over Hearthstone Masters Tour Montreal Online

11 september 2020, 09:39

Dit weekend vindt de vijfde Hearthstone Masters Tour van 2020 plaats. Deze zal, vanwege de Covid-19 pandemie, geheel online plaatsvinden. Meer dan 300 spelers gaan strijden om meer dan 250.000 dollar aan prijzengeld.

Hoe te bekijken

Het toernooi vindt plaats van vrijdag 11 t/m zondag 13 september. De uitzending begint elke dag om 18:00 Nederlandse tijd. Het toernooi wordt alleen uitgezonden op het YouTube kanaal van Hearthstone Esports. Het toernooi wordt in het Engels gecast door Darroch, Raven, Sottle en Frodan.

Structuur

Elke speler dient vier decks van verschillende classes in. Van deze decks wordt er één geband door de tegenstander, waardoor er drie overblijven waarmee een best-of-5 wordt gespeeld.

Op de eerste dag vinden er vijf speelrondes plaats. Alle spelers die in ieder geval drie matches winnen gaan door naar de tweede dag, waarop nog vier speelrondes plaatsvinden. Hieruit zullen de acht spelers die het beste presteren doorgaan naar de derde dag, waar zij om de hoofdprijs strijden. Alle spelers die hier in ieder geval een score van 7-2 behalen kwalificeren zich automatisch voor de volgende twee Masters Tours.

Benelux

Er nemen ook een aantal spelers vanuit de Benelux deel aan de Hearthstone Masters Tour Montreal Online. De gekwalificeerden van onze regio zijn CptnKitty, Theo, wiRer, Thijs, Tyler en Maverick.

Coronavirus

Door het coronavirus vindt het toernooi geheel online plaats. Eerder werden ook de Hearthstone Masters Tours LA, Jönköping en Asia-Pacific al naar online verplaatst om dezelfde reden. Ook de volgende Masters Tour, die eigenlijk in Madrid plaats zou vinden, wordt naar online verplaatst.