Nieuws

Alles over Hearthstone Masters Tour Orgrimmar

Blizzard Entertainment

25 april 2021, 17:23

Dit weekend vindt de tweede Hearthstone Masters Tour van 2021 plaats. Deze zal, vanwege de Covid-19 pandemie, geheel online plaatsvinden. Meer dan 400 spelers uit meer dan 45 landen gaan strijden om 250.000 dollar aan prijzengeld.

Hoe te bekijken

Het toernooi vindt plaats van vrijdag 30 april tot en met zondag 2 mei. De uitzending begint elke dag om 15:00 Nederlandse tijd. Het toernooi wordt uitgezonden op het YouTube kanaal van Hearthstone Esports. Het toernooi wordt in het Engels gecast door Darroch, Frodan, TJ, Jia en Lorinda. Kijkers kunnen twee Hearthstone Year of the Phoenix pakjes verdienen door hun Battlenet account aan hun YouTube account te koppelen en twee uur per pakje te kijken.

Structuur

De Hearthstone Masters Tour Orgrimmar wordt gespeeld in het Conquest-format. Elke speler dient vier decks van verschillende classes in. Van deze decks wordt er één geband door de tegenstander, waardoor er drie overblijven waarmee een best-of-5 wordt gespeeld. Wanneer er met een deck gewonnen is, moet de winnaar wisselen naar een ander deck, totdat deze met al zijn of haar decks gewonnen heeft.

Op de eerste dag vinden er vijf speelrondes plaats. Alle spelers die in ieder geval drie matches winnen gaan door naar de tweede dag, waarop nog vier speelrondes plaatsvinden, gevolgd door een ronde single elimination. Hieruit zullen de acht spelers die het beste presteren doorgaan naar de derde dag, waar zij om de hoofdprijs strijden. De 32 spelers die het hoogst eindigen kwalificeren zich automatisch voor de volgende Masters Tour.

Benelux

Dit weekend nemen maar liefst twaalf spelers uit de Benelux deel aan het toernooi. De gekwalificeerden van onze regio zijn YoungxGrif, Goudhout, Dinxinho, Crumble, Thijs, en Tyler uit Nederland, BabyBear, Maverick, Sloug, SaucisseSwan en Floki uit België en wiRer uit Luxemburg.

YoungxGrif speelt voor Obsidian Thieves, Dinxinho speelt voor Glorious Gaming, Crumble voor Echo Zulu en Thijs voor G2 Esports. WiRer speelt voor MAX Team, BabyBear voor ATKMode, Maverick voor Solary en Sloug en SaucisseSwan voor Helios Gaming.