Nieuws

Alweer Killjoy bug in Valorant, dit keer met de Sage wall

26 augustus 2020, 12:43

De nieuwste Valorant agent Killjoy is amper een maand speelbaar, maar de Duitse Sentinel zit voorlopig nog vol met bugs. Riot Games heeft nog steeds geen groen licht gegeven om de agent in professionele toernooien te gebruiken.

Killjoy was vanaf het eerste moment al veelbesproken, want de abilities van de agent leken op het eerste oog veel te sterk. Toch lijken, zo'n vier weken na haar release, niet de kracht van de abilities maar de bugs die erbij kwamen kijken. Vooral de turret lijkt voor de grootste problemen te zorgen in de game.

Boosting met Sage

Nu blijkt dat Sage haar muur op een turret van Killjoy kan plaatsen, wat ontzettend veel mogelijkheden voor zogenaamde 'boosting' biedt. Zo kunnen spelers op plekken komen en peeks maken die normaal niet mogelijk zouden zijn. Er was al eerder zo'n glitch met Reyna, waar abilities op haar ability Leer geplaatst konden worden.

Zo zijn op YouTube meerdere video's te vinden waar de bug wordt gebruikt. Het lukt een speler zo om op Ascent vanaf Heaven over de muur heen te kijken naar de ingang van A. Ook laat dezelfde YouTube-gebruiker zien hoe je op B door de raampjes van B main kunt kijken vanaf de verdedigende kant.

Killjoy verboden

Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze bug, net als voorgaande problemen, in de volgende patch uit de game verwijderd. Tot nog toe heeft Riot Games nog steeds geen groen licht gegeven om Killjoy in officiële toernooien te laten gebruiken door spelers. Op 6 augustus kwamen ze met het advies om de agent te verbieden en zo'n drie weken later is dat nog steeds de status.