Nieuws

Amazon neemt EA toch niet over

Amazon neemt EA toch niet over

In de ochtend van vrijdag 26 augustus kwamen er een aantal geruchten naar buiten, waaruit bleek dat Amazon.com vermoedelijk game-ontwikkelaar Electronic Arts over zou nemen. Amazon zou dan de eigenaar worden van een hele reeks gigantische franchises zoals FIFA, Apex Legends en nog veel meer. Het lijkt er echter op dat dit slechts een vals gerucht is geweest.

Volgens bronnen leek het erop dat Amazon, een groeiende kracht in de digitale en gaming wereld, een enorm statement zou maken door Electronic Arts (EA) te kopen. Het rapport kwam van GLHF die verklaarde dat Amazon op 26 augustus 2022 formeel een officieel aanbod zou aankondigen om de game-ontwikkelaar en uitgever over te nemen.

Deze eerste rapporten zijn echter sterk tegengesproken. Meerdere bronnen zeggen nu dat dit baanbrekende verhaal niets meer was dan een gerucht en dat Amazon absoluut niet van plan is om een bod op EA in te dienen.

De aandelen van EA stegen meer dan 4% nadat USA Today meldde dat Amazon van plan was een bod uit te brengen op de game-ontwikkelaar.

Overname

EA is de laatste tijd het gesprek van de dag geweest met andere grote bedrijven zoals Apple en Disney die volgens geruchten geïnteresseerd zouden zijn om de game-ontwikkelaar over te nemen. Maar het leek erop dat Amazon als eerste toe zou slaan.

Het zou geen onlogische stap zijn geweest voor Amazon, omdat ze niet alleen het streaming platform Twitch bezitten, wat erg populair is onder gamers, maar ook gratis games aanbieden aan abonnees van hun Amazon Prime-service.

Amazon heeft via een woordvoerder laten weten niet te reageren op geruchten, en EA was ook niet bereid om commentaar te geven.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann