Nieuws

AMD teaset naar nieuwe videokaarten in custom Fortnite-map

6 september 2020, 13:23

Fortnite-speler en streamer iHeartGina is wel iets heel opmerkelijks tegengekomen, namelijk een easter egg in de custom Fortnite-map van processor- en videokaartfabrikant AMD. In de map kunnen spelers een code opgeven, waarbij code 6000 de leuze "er komt iets groots naar de AMD Battle Arena" vertoont. De code slaat op de 6000-series videokaarten die later dit jaar moeten komen.

Een opmerklijke vondst door streamer en Fortnite-speler iHeartGina. De streamer speelde een custom Fortnite-map van ontwikkelaar AMD, waarin zij een easter egg aantrof. Spelers kunnen op de map een code invoeren en na het invullen van de code 6000 verschijnt er de volgende tekst op het beeld:"er komt iets groots naar de AMD Battle Arena". De afbeelding plaatste zij vervolgens op Twitter, waarna topman Scott Herkelman bij AMD haar feliciteerde met de vondst.

Embedded content: https://twitter.com/MissGinaDarling/status/1301721126846963712?s=20

De code 6000 staat voor de nieuwe 6000-series videokaarten van AMD, ook wel Big Navi genoemd, die later dit jaar uitkomen. De kaarten zijn gebaseerd op de RDNA2 architectuur, welke ook in de next-gen consoles wordt gebruikt. De kaarten werden eerder dit jaar aangekondigd, maar sindsdien is het vrij stil rondom de nieuwe reeks. Begin september kondigde concurrent Nvidia haar nieuwe 3000-series aan.

Naar alle waarschijnlijkheid kondigt AMD haar nieuwe videokaarten in de maand september aan.