Nieuws

Amerikaanse bloedbank BCA gaat samenwerken met Riot Games

3 maart 2021, 17:00

Blood Centers of America (BCA) is een bijzondere samenwerking aangegaan met Riot Games’ League Championship Series (LCS) de grootste esports competitie van de Verenigde staten. Op 5 maart 2021 start de campagne First Blood Saves Lives, tijdens deze campagne worden League of Legends spelers en fans opgeroepen plasma te doneren.

Met de First Blood Saves Lives campagne wil de BCA jongeren oproepen om bloeddonor te worden. First Blood is niet alleen belangrijk in games, maar ook met het doneren van bloed. Een eerste donatie kan wel tot drie mensenlevens redden. Tijdens deze campagne zijn jongeren die hersteld zijn van het Covid-19 virus extra welkom. Zij hebben antistoffen aangemaakt, het zogeheten convalescent plasma (CCP). Deze antistoffen kunnen worden gebruikt om mensen die door Covid-19 in het ziekenhuis beland zijn beter te maken.

Nadat spelers zich hebben aangemeld en hun eerste donatie hebben gedaan, worden zij beloond met de in-game skin; K/DA ALL OUT Kai’sa. Deze wervingscampagne is grootste in de Amerikaanse gaming- en esports wereld.

Nederland als grondlegger

In 2018 startte Sanquin Bloedbank een samenwerking met Riot Games, samen met het bedrijf 2Basics begonnen zij de campagne #myfirstblood. Hier werden Nederlandse League of Legends-spelers opgeroepen om donor te worden, nadat zij een bloedtest hadden gedaan kregen zij als bedankje een in-game skin. Tijdens deze campagne waren er ruim 5500 jongeren die zich hebben aangemeld als bloeddonor. De #myfirstblood campagne was een groot succes en sleepte meerdere awards in de wacht. De campagne trok ook de aandacht in de Verenigde Staten, waar de First Blood Saves Lives campagne uit is ontstaan.