Nieuws

Amerikaanse politici sturen brief aan Blizzard over verbannen Blitzchung

18 oktober 2019, 21:58

Twee Amerikaanse senatoren en drie congresleden hebben een brief gestuurd aan Activision Blizzard CEO Robert Kotick. In de brief geven de politici aan zich ernstig zorgen te maken over de handelingen van Blizzard met betrekking tot het verbannen blitzchung. De politici stellen dat de Chinese overheid Amerikaanse bedrijven gebruikt om de vrijheid van meningsuiting te beperken.

De Chinese overheid zou met name economische druk gebruiken om Amerikaanse bedrijven naar haar hand te zetten. De politici geven als voorbeeld het verwijderen van de HKMap.live app uit de iOS store. Deze app zou volgens Apple CEO Tim Kook verwijderd zijn omdat het gebruikt zou worden om individuele politiewerknemers te belagen. Volgens voorstanders werd de app vooral gebruikt om politie te ontwijken tijdens protesten.

De brief vraagt Activision Blizzard de straf van blitzchung te heroverwegen en de Amerikaanse vrijheid van meningsuiting te beschermen. Activision Blizzard heeft volgens de politici een voorbeeldfunctie; het bedrijf is een steunpilaar van de gamingindustrie. De brief is ondertekend door senatoren Ron Wyden en Marco Rubio en de congresleden Alexandria Ocasio-Cortez,  Mike Gallagher en Tom Malinowski.Embedded content: https://twitter.com/Slasher/status/1185278821249048576?s=20