Nieuws

Apex Legends servers gehackt om Titanfall hackers te stoppen

Apex Legends servers gehackt om Titanfall hackers te stoppen

Hackers hebben op zondag 4 juli de Apex Legends servers uit de lucht gehaald om aandacht te vragen voor de slechte staat van de originele Titanfall game. De game zou namelijk onspeelbaar zijn door hackers en serverproblemen, maar verscheen ondanks dat toch op gamingplatform Steam. Aangezien Apex Legends en Titanfall dezelfde ontwikkelaar hebben zijn de cyberaanval op de Battle Royale game in combinatie met de website savetitanfall een kreet om hulp van de Titanfall community.

Apex Legends DDOS

Veel Apex Legends spelers werden plotseling hun game uitgegooid door serverproblemen. Dit waren geen gewone problemen, aangezien er een ware DDOS (Distributed-Denial-Of-Service) aanval plaatsvond. Dit betekent dat er zo veel informatie naar de server gestuurd wordt dat hij op hol slaat. In dit geval heeft dat ervoor gezorgd dat de game volledig uit de lucht gehaald werd. Elke speelbare modus op het menu werd vervangen met banners van de website savetitanfall. Spelers die een spelmodus selecteren worden naar de site geleid die meer informatie geeft over het doel van de aanval en de rede ertoe.

Embedded content: https://twitter.com/alphaINTEL/status/1411681666599370753?s=20

Deze aanval heeft als doel spelers en ontwikkelaar Respawn Entertainment bewust te maken van het gigantische hackerprobleem in de originele Titanfall. Naast de DDOS aanval werd de website savetitanfall werd opgezet om aandacht te vragen voor het probleem, aangezien de Titanfall community zich genegeerd voelt door Respawn Entertainment en uitgever Electronic Arts, hetzelfde duo achter Apex Legends.

Titanfall hackers

Eind vorig jaar verscheen de originele Titanfall game onverwachts op Steam. De game is daar te koop voor zo’n vijf euro, maar omdat de game alleen maar multiplayer heeft moet deze wel goed zijn. Volgens spelers is dat totaal niet het geval, en wordt de game onspeelbaar verklaard vanwege hackers en serverproblemen.

Spelers kunnen namelijk de game niet in komen, omdat hackers een exploitatie gebruiken waarbij de servers ontoegankelijk zijn voor iedereen. Je kan de game dus wel kopen, maar op geen enkele manier spelen, een slechte zaak vinden veel spelers. Hierdoor vinden veel spelers het zonde van het geld, en heeft de game ook een bagger reviewscore op Steam.

titanfallreviews

Volgens de site is EA wel op de hoogte van de problemen in Titanfall, maar heeft het er nog niet veel aan gedaan. Ook Respawn Entertainment lijkt op de hoogte, maar laat niets vrij over Titanfall. De servers zijn ondertussen weer online, dus spelers kunnen weer genieten van een goed potje Apex.

Embedded content: https://twitter.com/Respawn/status/1411871551213944837?s=20

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen