Nieuws

Ash wordt een speelbare Legend in Apex Legends: Escape

Ash wordt een speelbare Legend in Apex Legends: Escape

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Respawn Entertainment hebben Apex Legends: Escape aangekondigd. De aankomende content update voor de Battle Royale-game gaat nieuwe features introduceren, maar zal ook de overseer Ash toevoegen als de nieuwste speelbare Legend van de game. In de nieuwe Apex Legends Stories from the Outlands-trailer "Ashes to Ash" wordt het verhaal achter Ash naar voren gebracht: een shell met het brein van Dr. Ashleigh Reid. De update voor Apex Legends: Escape wordt uitgebracht op 2 november 2021.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=RY6j8RzpI5U

Eerder brachten EA en Respawn de content update Apex Legends: Emergence uit. Tijdens de lancering van dat tiende seizoen van Apex Legends werd ook de nieuwe Legend Seer uitgebracht.

Apex Legends is inmiddels ook beschikbaar voor Nintendo Switch. Ook is er een mobiele versie van Apex Legends, die nog druk in ontwikkeling is.

Ash: van overseer naar Legend

Met Apex Legends: Escape wordt Ash een speelbare Legend. De mysterieuze figuur, die eerder in het spel bekend was als degene die alle arena's in Apex Legends overziet, blijkt een vrouw te zijn wiens brein is verplaatst naar een 'robotische huls': een thema dat we ook kennen uit de klassieke anime-film Ghost in the Shell.

Ash draagt daarmee het bewustzijn van Dr. Ashleigh Reid bij zich: een wetenschapper die dodelijk gewond raakte tijdens een aanval op haar laboratorium. Haar brein wordt overgeplaatst naar een huls, die echter niet helemaal leeg blijkt te zijn: in Ash liggen namelijk nog sporen van Leigh verborgen, waardoor er connecties ontstaan met een zekere dokter in de arena.

Electronic Arts en Respawn Entertainment gaan meer nieuws over Apex Legends: Escape bekendmaken naarmate de update van 2 november dichterbij komt.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate