Nieuws

Apex Legends evenement Fight or Fright aangekondigd

7 oktober 2019, 22:26

Vanaf 15 oktober tot 5 november staat Apex Legends in het teken van Halloween. Met de naam Fight or Fright Collection Event kondigde Respawn Entertainment het evenement aan. Het meest opvallende is de terugkeer van King's Canyon met een twist, de map die vorige week vervangen werd met de introductie van seizoen drie.

De oude map werd binnen de community erg gemist en spelers zijn waarschijnlijk blij met de terugkeer. Wel is het deze keer donker op King's Canyon, games spelen namelijk 's nachts in plaats van overdag af. Het spelen op de oude map is overigens alleen mogelijk in een nieuwe Limited Time Mode: Shadowfall. De reguliere speelmodus blijft zich afspelen op de nieuwe map, World's Edge. 

De nieuwe modus Shadowfall is compleet anders dan de normale modus. Spelers spelen solo tegen elkaar en er zijn bovendien maar 34 tegenstanders. Als een speler geëlimineerd wordt komt de speler terug als zombie. Je kunt dan geen gebruik maken van wapens of vaardigheden, maar je hebt wel verhoogde loopsnelheid en je kunt gebruik maken van melee aanvallen. Als zombie ben je onderdeel van de Shadow Squad met als doel de overgebleven spelers te elimineren. Op het moment dat er nog maar tien levende spelers over zijn, vormen deze samen een team die via een evacuatieschip het spel moeten verlaten.

Ook is er gedurende het evenement in de weekenden dubbel XP te verdienen voor de top 5 en winnaars. Eveneens zijn er nieuwe cosmetische items te verkrijgen met een Halloween-achtig thema.

Deel: