Nieuws

Apex Legends Mobile komt waarschijnlijk in 2021 uit

6 november 2020, 11:06

De populaire battle royale Apex Legends krijgt een mobiele versie. De game is in ontwikkeling en komt waarschijnlijk begin 2021 uit.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van EA laat CEO Andrew Wilson weten dat de game in de laatste fase van ontwikkeling is. De mobiele versie van Apex Legends werd in oktber 2019 al aangekondigd, maar de release werd uitgesteld. Waarschijnlijk heeft de game vertraging opgelopen door de coronacrisis. Wilson laat weten dat de game in het fiscale jaar 2022 uit komt. Dat fiscale jaar begint op de 'gewone' kalender op 1 april 2021.

1 miljard dollar

Apex Legends heeft EA alleen al in 2020 ruim 500 miljoen dollar opgeleverd. Met de release van de mobiele versie en de groei in PC en console-gaming wereldwijd zou de opbrengst van Apex Legends kunnen groeien naar 1 miljard dollar. Blake Jorgensen, de COO van EA, vertelt: "Mobiel gamen groeit elk jaar opnieuw en we kijken er naar uit om Apex Legends naar de mobiele telefoon te brengen."

Het is nog niet duidelijk of Apex Legends Mobile de mogelijkheid tot crossplay biedt, zodat spelers samen met PC- en console-gamers kunnen spelen. Dit is bij Fortnite Mobile bijvoorbeeld wel het geval, maar bij PUBG Mobile weer niet.

Deel: