Nieuws

Apex Legends-ontwikkelaar lekt per ongeluk nieuwe Legend

Apex Legends-ontwikkelaar lekt per ongeluk nieuwe Legend

Respawn Entertainment, ontwikkelaar van Apex Legends, heeft waarschijnlijk een foutje gemaakt. Het gamebedrijf toonde namelijk de eerste beelden van de nieuwe Legend Vantage en het nieuwe seizoen en het lijkt erop dat dat helemaal niet de bedoeling was.

Op 23 juli werden spelers die inlogden begroet door een nieuw gezicht; een banner met de nieuwe Legend Vantage stond online. Daarnaast werd ook de naam van het nieuwe seizoen gemeld, dat is namelijk Hunted. Ook de naam van de nieuwe trailer was in de banner te lezen, dat is namelijk Survive. Het bericht is ondertussen verwijderd en dus niet meer te zien. Het ligt in de lijn van verwachting dat het niet lang meer duurt voor de trailer live gaat; het veertiende seizoen van Apex Legends begint waarschijnlijk in de tweede week van augustus al en meestal komen trailers iets eerder uit.

Volgens eerdere lekken wordt Vantage een ‘sniper based recon class’, wat er op neerkomt dat ze vooral tegenstanders op afstand het leven zuur wil maken. Volgens de lekken heeft ze een drone waar ze naar toe kan springen en als ultimate een speciale sniper rifle waarmee ze de omgeving scant en tegenstanders markeert. Haar sniper zorgt tevens voor een damage boost voor haar hele squad, deze boost is verdubbeld op gemarkeerde tegenstanders. Dit alles is nog niet bevestigd, maar komt van lekkers, dus neem deze informatie met een korrel zout.

De enige informatie die Respawn eerder naar buiten bracht over de nieuwe legend was een tweet die richtte op haar lore. In de tweets staan zes dagboekberichten centraal waaruit blijkt dat de Vantage en haar moeder samen ergens woonden zonder andere mensen in de omgeving, om te overleven jaagde Vantage voor eten. Tevens wordt in het dagboek duidelijk dat zij erg eenzaam was en wenste dat ze een vriend had waarmee ze kon praten.

Op dit moment is seizoen dertien van Apex Legends bezig. Dit seizoen draagt de naam Saviors en introduceerde onder andere de legend Newcastle. Naast het nieuwe seizoen was deze maand ook het wereldkampioenschap van de Apex Legends Global Series dat gewonnen werd door DarkZero.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend