Nieuws

Seer is het nieuwste personage in Apex Legends

Seer is het nieuwste personage in Apex Legends

Het nieuwste personage in Apex Legends heet Seer. Hij wordt uitgebracht tijdens de lancering van het tiende seizoen van Apex Legends, genaamd Emergence. De releasedatum staat gepland voor 3 augustus 2021.

De battle-royale game van ontwikkelaar Respawn Entertainment en uitgever Electronic Arts heeft al jaren een vaste playerbase van miljoenen spelers aan zich weten te binden. Het spel blijft in ontwikkeling, ook op nieuwe platformen: zo kreeg de game een Switch-versie en komt er binnenkort een mobiele versie van Apex Legends uit.

Vervloekt?

Seer is een mysterieus figuur, die bekend stond als een buitenbeentje op zijn planeet. Tijdens zijn geboorte werd een nabije planeet verwoest: veel mensen vroegen zich daarom af of Obi, de echte naam van Seer, een vervloekt kind was. Ook heeft Seer een paar bijzondere ogen, die zijn mysterieuze verschijning kenmerken.

De officiële website van Apex Legends geeft een korte beschrijving van Seer's gameplay en abilities. Zo heeft hij de beschikking over "micro-drones en de ogen van een kunstenaar, waarmee hij kansen ziet die andere Legends zouden missen en deze kansen vastpakt op de meest elegante manier". Seer's micro-drones zijn waarschijnlijk door hemzelf vervaardigd, met grote precisie en vaardigheid.

Metamorfose

Apex Legends Seer Moth
Seer lijdt naar verluidt onder een vloek, die de “mark of the moth” wordt genoemd. Hij gebruikt nu de mot als symbool: dit is een verwijzing naar zijn persoonlijke 'metamorfose'. Wat dat precies betekent binnen het grotere verhaal van Apex, is nog niet helemaal duidelijk.

Een aantal unieke interacties met andere Legends in eerdere teasers geven een paar hints naar mogelijke connecties van Seer. Zo lijkt hij een goede vriend en leerling van Rampart, maar tegelijkertijd zijn Crypto en Bloodhound op hun hoede voor de komst van Seer. Hoe hij precies in de lore van Apex past, is dus nog even afwachten.

EA Play Live

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate