Nieuws

Apple klaagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aan

9 september 2020, 11:18

Tijd voor een nieuw hoofdstuk in het de ruzie tussen Fortnite en Apple. Game-ontwikkelaar Epic Games klaagde vorige maand de elektronicagigant aan omdat Fortnite uit de App Store verwijderd werd. Nu doet Apple ook een duit in het zakje en slaan ze terug met hun eigen rechtszaak.

Vorige maand begon de ruzie tussen Fortnite-ontwikkelaar Epic Games en Apple. Epic Games voegde een eigen betaalsysteem toe aan de game waardoor spelers goedkoper uit waren bij het kopen van V-Bucks, omdat Apple anders 30% van het aankoopbedrag inhoudt voor het gebruik van de App Store. Een deel van deze toeslag wordt door de gamers betaald en daar wilde Epic een stokje voor steken. Uiteraard wilden ze zelf onderaan de streep ook gewoon meer geld overhouden met hun eigen betaalsysteem.

Schadevergoeding

Apple laat het er echter niet bij zitten en begint nu zelf ook een rechtszaak. Ze beschuldigen Epic Games van 'diefstal' en vinden dat Epic Games 'met hun overtredingen en ander wangedrag Apple serieus heeft geschaad'. Apple wil dat de rechter uitzoekt of Epic Games zich schuldig heeft gemaakt aan de overtreding van de regels in de App Store. Ook wil Apple een schadevergoeding.

Geen Season 4 op iOS

Tot nu toe zijn vooral gamers de dupe van de ruzie tussen de twee grootmachten. Doordat Apple de game uit de App Store heeft verwijderd wordt tot nu toe ook de update van Season 4 geblokkeerd op alle iOS-apparaten. Gamers die Fortnite nog op hun Apple-product geïnstalleerd hebben staan, spelen een gedateerde versie van het spel.