Nieuws

Ascent niet langer voorkeursmap in Valorant

9 juni 2020, 09:05

Ben jij klaar met iedere Valorant-game de map Ascent te moeten spelen? Dan heb je geluk, vanaf nu is de map niet langer "featured" en dus hebben spelers weer een evengrote kans om in een van de drie beschikbare mappen terecht te komen voor een potje Valorant.

Riot Games heeft via Twitter laten weten dat Ascent niet langer de voorkeursmap is in Valorant. 'Vanaf nu is Ascent niet langer een "featured" map in de rotatie. Alle mappen hebben een evengrote kans om gespeeld te worden in je games.' Riot had Ascent in patch 1.0 namelijk een voorkeurspositie gegeven. Aangezien een hoop spelers tijdens de closed-beta al kennis hadden gemaakt met Bind en Haven, besloot de ontwikkelaar tijdens de officiële lancering van het spel Ascent tijdelijk de voorkeursmap te maken.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1270068071785324544?s=20

Bijna een week later wordt deze aanpassing teruggedraaid en zijn alle mappen dus weer even waarschijnlijk in een potje Valorant. Naast spelers de kans te geven bekend te raken met de map heeft Riot op deze manier ook een hoop data kunnen verzamelen voor eventuele veranderingen aan de map. Op het moment lijkt de map namelijk behoorlijk in het voordeel te zijn van de aanvallers. 

Of en wanneer deze veranderingen komen is nog onbekend, maar als ze er komen zal dit waarschijnlijk zijn voordat de ranked-queus weer worden toegevoegd aan het spel. Aangezien daar nog geen datum voor geprikt is heeft de ontwikkelaar voldoende tijd om de aanwezige problemen op te lossen.