Beeld: ESL
Nieuws

Astralis neemt waarschijnlijk deel aan ESL Pro League 2020

28 januari 2020, 14:42

Astralis neemt komend jaar waarschijnlijk deel aan de ESL Pro League, dat laat de organisatie weten in een persbericht. CEO Anders Horstholt onderstreept dat 'de laatste papieren momenteel besproken worden en verwacht wordt dat ze op korte termijn getekend zijn'.

Het Deense CSGO-powerhouse Astralis neemt dus in 2020 -volgens eigen zeggen- in alle verwachting deel aan de ESL Pro League. Het team liet eerder namelijk weten dat het nog niet wist of het deel zou nemen aan de ESL Pro League of dat het deel wilde nemen aan de (nieuw opgerichte) B Site League. Laatsgenoemde wordt de nieuwe Amerikaanse CSGO-competitie en is een concurrent van de ESL Pro Tour omdat de speeldata van beide competities elkaar overlappen. Teams kunnen daarom ook niet aan beide competities deelnemen. Naast Astralis nemen Ninjas in Pyjamas en Complexity ook (vrijwel zeker) deel aan de ESL Pro Tour.

Embedded content: https://twitter.com/ESLCS/status/1220758647661350912?s=20

Gevolgen voor ESL Pro Tour

Dat Astralis nu vrijwel zeker voor de ESL Pro Tour kiest is een grote vangst voor ESL. Zeker gezien het feit dat ESL vorige week onverwachts haar format voor de ESL Pro Tour 2020 veranderde en het aantal deelnemende teams halveerde. Het aantal deelnemers is daarmee teruggebracht tot 24 en deze teams (waaronder Fnatic, Mousesports, Faze Clan en Team Liquid)  zijn stuk voor topploegen. De ESL Pro Tour stijgt door deze exclusiviteit en de deelnemende namen flink in aanzien en zal ongetwijfeld een toonaangevende speler zijn in het CSGO-landschap van 2020.

De andere 24 teams, die zich wel voor de ESL Pro Tour 2020 gekwalificeerd hadden maar nu niet uitgenodigd zijn, waren niet blij met deze keuze van ESL en kregen later excuses aangeboden.