Nieuws

Atlanta FaZe diep door stof na vrouwonvriendelijke tweet

Atlanta FaZe diep door stof na vrouwonvriendelijke tweet

Atalanta FaZe, het Call of Duty-League team van esportorganisatie FaZe Clan, plaatste gisteren een tweet die op veel kritiek kon rekenen. De organisatie haalde de spelers door een zogenaamde ‘girl filter’ en vroeg na hoeveel drankjes ze mee naar huis zouden gaan. De tweet is ondertussen verwijderd en Atlanta FaZe heeft excuses gemaakt.

Onder het mom van ‘kijk ons eens hip zijn’, proberen esportteams middels hun social media-kanalen zoveel mogelijk fans binnen te halen. Vaak gaat dat goed, soms iets minder. Atlanta FaZe heeft aangetoond wat je zeker niet moet doen, door hun Call of Duty-team door een ‘girl filter’ te halen; hierdoor worden foto’s van mannen dusdanig vervormd dat ze op vrouwen lijken. De foto’s zelf waren vrij onschuldig, de tekst daarentegen was niet echt handig ‘How many drinks to take them home?’ grof vertaald: Hoeveel drankjes om ze mee naar huis te nemen?

Er heerst een gigantisch probleem waar vrouwen, wanneer zij dronken zijn, tegen hun zin in opgepikt en verkracht worden. Het grapje van Atlanta FaZe werd dan ook niet gewaardeerd en er verschenen veel kritische reacties op Twitter. Het duurde dan ook niet lang voordat de tweet verwijderd werd en een excuses op diens plaats verscheen:

“Namens de gehele organisatie bieden wij onze excuses aan vanwege de misplaatste tweet die onlangs gepost werd. Dit is niet okay. We begrijpen dat er geen plek is voor vrouwonvriendelijk of intimiderend gedrag en dat vrouwen en de Call of Duty-community beter verdiend. We willen ons diep verontschuldigen aan iedereen die we beledigd hebben en we weten dat we niet aan de verwachtingen van jullie en onszelf hebben voldaan. We hebben het probleem intern opgepakt en gaan nu verder op een positieve manier voor iedereen.”

Ondertussen regent het reacties op de excuustweet van Atlanta FaZe. Sommige twitteraars zijn blij met het mea culpa, terwijl andere boos zijn en niet snappen wat er mis is met de originele tweet. Het is de tweede keer dat FaZe Clan in het nieuws komt deze week, afgelopen maandag ontsloeg het nog een speler die een racistische opmerking had gemaakt.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend