Nieuws

AZ neemt Stefano Pinna over van KRC Genk

AZ neemt Stefano Pinna over van KRC Genk

De esportafdeling van voetbalclub AZ heeft Stefano Pinna overgenomen van KRC Genk. De Belg gaat samen met Dani Visser de voetbalclub uit Alkmaar vertegenwoordigen in de eDivisie.

Embedded content: https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1446090681856901122?s=20

Pinna volgt Gilles Bernard op die onlangs afscheid nam van AZ. Hoewel de Pinna onder contract stond bij KRC Genk, kwam hij afgelopen seizoen uit voor de Limburgse club VVV-Venlo. Met Venlo behaalde hij de tweede plek in de eDivisie door de finale te behalen, die vervolgens verloren werd van de esporters van PSV.

Favorieten

Pinna geeft aan blij te zijn met zijn overstap. “Ik kijk er ontzettend naar uit om komend jaar voor AZ uit te komen. De eDivisie is één van de sterkste competities ter wereld. Vorig jaar was ik al dichtbij de titel, maar samen met Dani Visser behoren we tot de favorieten,” aldus Pinna.

Dani Visser kwam in seizoen 2019/2020 bij AZ terecht nadat hij een eDivisie-titel wist te winnen bij De Graafschap. De esporter van Team Gullit wordt gezien als één van de beste FIFA-spelers van Nederland. AZ heeft met Visser en Pinna een superduo onder contract en is een topfavoriet om het komende eDivisie seizoen te winnen.

Aankomend seizoen

Het nieuwe eDivisie-seizoen gaat te werk met een nieuwe opzet. In tegenstelling tot vorige edities gaat er bij FIFA 22 alleen op de PlayStation gespeeld worden en telt maar één seizoenshelft in plaats van de reguliere twee helften. De competitie begint eind oktober en is te volgen via de officiële YouTube en Twitter van de eDivisie.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen