Nieuws

Esporters gaan voor goud bij de Aziatische Spelen in 2022

Esporters gaan voor goud bij de Aziatische Spelen in 2022

Het Aziatisch Olympisch Comité laat weten dat acht games zijn aangewezen als officiële medaille evenementen tijdens de 19e Aziatische Spelen in 2022 in China. Naast de acht nieuwe medaille evenementen zijn er ook nog twee demonstratie games.

De game titels waar om medailles gestreden gaat worden zijn Arena of Valor (aangepaste versie), Dota 2, Dream Three Kingdoms 2, FIFA, Hearthstone, League of Legends, PUBG Mobile (aangepaste versie) en Street Fighter V. De twee demonstratie games zijn AESF Robot Masters en AESF VR Sports.

“We hopen dat deze aankondiging ervoor zorgt dat deelnemende teams genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden voor de kwalificatiefase,” aldus Husain Al-Musallam, algemeen directeur van het Aziatisch Olympisch Comité.

Prijzen

Naast het winnen van een medaille staat er voor deelnemers uit Korea nog een andere ‘prijs’ op het spel. Als het Zuid-Koreaanse team het evenement wint, dan hoeven de spelers niet in militaire dienst.

Embedded content: https://twitter.com/FionnOnFire/status/1435735179914473474

In Korea is er voor mannen een dienstplicht van minimaal 18 maanden die ze moeten vervullen voor hun 28e. Voor sporters, en nu ook esporters, is er een uitzondering gemaakt. Als een sporter een medaille wint op de Olympische Spelen of een gouden medaille wint bij de Aziatische Spelen hoeft hij niet in militaire dienst. Voor het Zuid-Koreaanse team is er dus extra motivatie om goed te presteren op het evenement.

Debuut

Het is niet de eerste keer dat er esports op de Aziatische Spelen wordt gespeeld. Bij de vorige editie in 2018 speelde League of Legends-talenten uit verschillende landen tegen elkaar als onderdeel van een demonstratie evenement. China wist dit toernooi te winnen.

De spelers die het team vormen om een land te representeren komen niet altijd van dezelfde esportsorganisatie. Het winnende team van China bestond namelijk uit voormalig Royal Never Give Up toplaner ‘LetMe’, voormalig RNG jungler ‘mlxg’, LGD midlaner ‘xiye’, voormalig RNG botlaner ‘Uzi’ en EDward Gaming support ‘Meiko’.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen