Nieuws

Battlefield 2042 open beta: op deze data kun je gaan spelen

Battlefield 2042 open beta: op deze data kun je gaan spelen

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE hebben aangekondigd dat de open beta van Battlefield 2042 van start zal gaan op 8 oktober 2021 voor Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en PC. Tijdens de open beta kunnen spelers aan de slag met de mode Conquest op de map Orbital, die zich afspeelt rond een lanceerbasis voor ruimteraketten. Heb je een pre-order van de game of een EA Play-abonnement? Dan kun je al aan de slag vanaf 6 oktober! Je kunt alvast beginnen met het pre-loaden van de open beta vanaf 5 oktober.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=UdA6V5PIEFw

De Battlefield 2042 open beta wordt voor de meeste spelers de allereerste kennismaking met de nieuwste game in de langlopende shooterreeks van DICE en EA. Eerder werd er al een Battlefield 2042 gameplay trailer getoond, evenals de korte film "Exodus", waarin het verhaal van Battlefield 2042 wordt geïntroduceerd. Ook krijgt de game een unieke spin-off mode, genaamd Battlefield Portal, waarin content uit meerdere Battlefield-games losgelaten kan worden in bizarre combinaties en spelregels.

Wat zit er in de Battlefield 2042 open beta?

Nu de releasedatum van Battlefield 2042 is uitgesteld naar 19 november, is het vanzelfsprekend dat veel spelers toch nog een beetje de nieuwe game alvast willen uitproberen. Voor hen biedt de open beta een uitkomst: in grote Conquest-gevechten tot 128 spelers (beperkt tot 64 spelers op PlayStation 4 en Xbox One) op de map Orbital kun je binnenkort aan de slag gaan om je eerste ervaringen van Battlefield 2042 op te pikken.

BF2042 open beta

In deze strijd kun je aan de slag als één van de vier beschikbare Specialists, die vergelijkbaar zijn met de Operators uit Rainbow Six Siege: unieke personages die elk zijn uitgerust met speciale eigenschappen. De vier Specialists in de open beta zijn:

  • Boris, een Russische genist met een SG-36-aanvalsgeweer
  • Casper, een Zuid-Afrikaanse expert op het gebied van camouflage en langeafstandsaanvallen
  • Falck, een ervaren Duitse hospik die is gespecialiseerd in Support
  • Mackay, een Canadees die veel door de natuur zwerft en is uitgerust met een Grapple Gun

Hieronder vind je nogmaals alle relevante data rond de Battlefield 2042 open beta in een handig overzicht:

  • 5 oktober: Downloads Battlefield 2042 open beta ingeschakeld voor alle spelers
  • 6-9 oktober: Periode vroegtijdige toegang (begint op 6 oktober 09.00u)
  • 8-9 oktober: Open beschikbaarheid (begint op 8 oktober 09.00u)
  • 10 oktober 09.00u: Einde van de Battlefield 2042 open beta
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate