Nieuws

DICE stelt releasedatum van Battlefield 2042 uit

DICE stelt releasedatum van Battlefield 2042 uit

Fans moeten langer wachten op de release van de nieuwe game uit de Battlefield-franchise. De ontwikkelaar van Battlefield 2042 laat in een update weten dat de release van het spel wordt uitgesteld van 22 oktober naar 19 november.

Embedded content: https://twitter.com/Battlefield/status/1438232407119908870

In de update geeft gamestudio DICE aan dat de vertraging door de pandemie veroorzaakt is. “We hadden gehoopt dat de teams weer in de studio aan het werk konden naarmate de releasedatum dichterbij kwam. Door de pandemie is dit echter niet mogelijk. Doordat de teams vanuit huis moeten werken, hebben we besloten extra tijd te nemen om de game te ontwikkelen,” aldus Oskar Gabrielson, general manager van DICE.

Volgens leakers is 6 oktober de early access en 8 oktober de open beta van Battlefield 2042. Of dit klopt weten we volgende week, dan laat de spelontwikkelaar de nieuwe datums van de beta weten.

Embedded content: https://twitter.com/TomHenderson_/status/1438477255928340481

Battlefield 2042

De jongste telg van de franchise brengt nieuwe ervaringen voor de fans. Tot nu toe is er bekend dat de game bij de release over zeven maps beschikt. Ook zijn er vanaf release tien specialists speelbaar, allemaal gebaseerd op originele vier Battlefield classes: Assault, Support, Recon en Engineer. Elke specialist heeft een unieke eigenschap en een vaardigheid. Zo is er een Assault specialist die een grappling hook heeft waarmee het personage zich kan voortbewegen, en heeft hij een vaardigheid waardoor hij zich sneller kan bewegen terwijl het wapen ingezoomd is.

Maps

In de gameplay trailer die de ontwikkelaar in juni deelde zijn de zeven maps te zien. De namen voor de Battlefield 2042 maps zijn: Orbital, Hourglass, Kaleidoscope, Manifest, Discarded, Breakaway en Renewal, waarbij elke map unieke speelstijl vereist. In de trailer zijn verschillende ‘dynamic events’ te zien. Dit betekent dat tijdens het spelen van een map er iets kan gebeuren waardoor de lay-out drastisch veranderd. Zo is er een map waar er een raket opstijgt, maar ook een map waar tropische stormen optreden.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen