Nieuws

BDS Esports wint Rainbow Six Major met behulp van Nederlandse analist Eaglemees

BDS Esports wint Rainbow Six Major met behulp van Nederlandse analist Eaglemees

Het Franse BDS Esports heeft afgelopen weekend voor het eerst een Rainbow Six Major gewonnen. Na de winst bedankte de organisatie in het bijzonder hun Nederlandse analist Mees "Eaglemees" van der Arend.

BDS Esports bestaat uit de vijf Franse spelers Shaiiko, Renshiro, RaFaLe, Elemzje en BriD. De laatste keer dat de organisatie een toernooi had gewonnen was in oktober 2019, toen zij Challenger League Season 10 wonnen. Het is bovendien voor het eerst dat een Frans team een Rainbow Six Major wint.

Lower bracket

Het grote evenement, dat eigenlijk in Noord-Amerika plaats zou vinden, werd vanwege de coronacrisis online gespeeld. Er deden vier teams mee: Rogue, G2 Esports, Virtus.pro en dus BDS Gaming. In de eerste ronde belandde BDS al direct in de lower bracket door met 2-0 te verliezen van G2 Esports. De duidelijke cijfers (2-7 en 4-7) deden vermoeden dat het krachtsverschil tussen beide teams enorm was, maar later in het toernooi zouden de Fransen het ongelijk bewijzen.

In de lower bracket kwam BDS Rogue tegen, dat verloren had van Virtus.pro. Het Duitse team kon op Clubhouse nog leuk meedoen met BDS (5-7) maar verloor op Consulate overduidelijk met 3-7. Ondertussen bleef G2 Esports het toernooi domineren en werd ook Virtus.pro met 2-0 weggezet waardoor G2 de eerste finalist was.

Revanche op G2

BDS won twee keer met 7-4 van Virtus.pro in de lower bracket en mocht dus door naar de grote finale waar ze revanche mochten nemen op G2. Omdat G2 Esports zich via de upper bracket plaatste begon de best-of-5 finale met een 1-0 voorsprong voor de Europeanen. Toen ze via overtime ook Villa wisten te winnen, moest BDS een flinke comeback zien te maken.

Die comeback lukte, want op Oregon maakte BDS al direct indruk voor met 7-3 te winnen, maar ook Kafe Dostoyevsky en Clubhouse waren prooi voor de Fransen, die de finale dus uiteindelijk met 3-2 wonnen. Deze unieke winst is daardoor extra bijzonder omdat BDS hun revanche op G2 Esports kreeg.

Nederlandse invloed

Na de winst vierde BDS dit uiteraard uitgebreid op social media, maar kwam er ook direct een announcement naar buiten. De organisatie bedankte namelijk Mees "Eaglemees" van der Arend die de afgelopen tijd hun analist is geweest. Van der Arend zegt zelf, uiteraard, dat hij heel erg blij is met het team dat hij nu ondersteunt.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven