Nieuws

Belgian League 2021 begint vandaag

Belgian League 2021 begint vandaag

Vanavond begint het nieuwe seizoen van de Belgian League. Met drie nieuwe organisaties in de competitie is er direct in de eerste speelronde al veel om naar uit te kijken.

Na enkele maanden rust is de Belgian League vanavond terug van weggeweest. In het tweede jaar van de officiële Belgische League of Legends-competitie zien we drie nieuwe namen ten opzichte van 2020. Aethra Esports, RSC Anderlecht Esports en Brussels Guardians hebben plaats moeten maken voor 4Elements Esports, Ion Squad en KRC Genk Esports.

Debutanten treffen elkaar

In de eerste speelronde staat er direct een confrontatie tussen twee debutanten op het programma. Het slotstuk van de avond is namelijk Ion Squad tegen 4Elements Esports. Het is bovendien de tweede keer dat Ion vanavond in actie moet komen, want eerder moeten ze al aantreden tegen Team 7AM.

De opening van het bal is voor KVM Mechelen Esports en KRC Genk Esports. Datzelfde KVM neemt het in de derde game van de avond op tegen regerend kampioen Sector One. De onbetwiste kampioen van België won in 2020 niet alleen beide seizoenen van de Belgian League maar ook nog de Country Finals. Saillant detail, bij twee van deze drie overwinningen versloegen ze KVM in de finale.

Belgian League Speelronde 1
19:00 - KVM Esports vs. KRC Genk Esports
20:00 - Ion Squad vs. Team 7AM
21:00 - KVM Esports vs. Sector One
22:00 - Ion Squad vs. 4Elements Esports

De Belgian League is vanaf 19:00 te zien op het Twitch-kanaal van Gameluxlol, Proximus Esports NL én Proximus Esports FR.