Nieuws

Benelux Charity Showdown haalt geld op voor Fonds Kadee

1 september 2020, 15:22

De Benelux Charity Showdown is een initiatief waarbij middels een online event zeven dagen lang geld wordt ingezameld voor Fonds Kadee. Het goede doel biedt kinderen die lang in het ziekenhuis moeten liggen de nodige steun.

Zeven dagen lang zamelen bekende namen en gezichten uit de esports-wereld geld in voor Fonds Kadee. Dat doen ze onder de naam Benelux Charity Showdoan, een initiatief van Armand "Ragaga" Luque (bekend van Leaguepedia) en John "Wunda" Smith-Howell (bekend van Team 7AM). De heren bedachten het idee al een paar maanden geleden en haalden toen (onder andere) ook shoutcaster Xavier-Sigi "Xsodus" Osselaer binnen.

Embedded content: https://twitter.com/Team7AM/status/1299046244669689856?s=20

"Ik was meteen geïnteresseerd," vertelt de shoutcaster aan Esports Club. "Er zijn inmiddels een heleboel mensen, zowel nationaal als internationaal, die mee werken om van de komende zeven dagen een groot succes te maken. Uiteindelijk willen we dat de kijkers hun hart én hun portomonnee openen om zoveel mogelijk geld te doneren. In ruil daarvoor krijgen ze eersteklas entertainment."

League of Legends

Er is tijdens de BCS onder andere een League of Legends-competitie, waar bekende teams aan meedoen. Zo maken Echo Zulu, THRLL Academy, Team 7AM en mCon Rotterdam onder andere hun opwachting. De teams spelen verdeeld over twee groepen tegen elkaar waarbij de bovenste vier teams doorgaan naar de knock-outfase.

Toch is er niet alleen League of Legends te zien in die zeven dagen, legt Osselaer uit: "We beginnen met een muziek stream. Dus er is voor ieder wat wils! Om de rest te zien moet je gewoon lekker komen kijken."

Embedded content: https://twitter.com/CasterXsodus/status/1300810328616374277?s=20

De BCS begint om 18:00 met de eerder genoemde muziekstream van Annelies "Lizzy" Maltha, ook bekend als stagehost van verschillende esports-evenementen. De stream is te zien op het Twitch-kanaal van Team 7AM.