Nieuws

Beneluxjes wint Red Bull Campus Clutch Nederland

6 april 2021, 13:31

Beneluxjes is hét beste Valorant-studententeam van Nederland. Op zaterdag 3 april wonnen zij de nationale Red Bull Campus Clutch finale tegen NL5. Ze zijn daarmee hét studententeam dat Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde Red Bull Campus Clutch finales.

De finale tussen NL5 en Beneluxjes was minder spectaculair dan gehoopt. De Beneluxjes waren overduidelijk het sterkere studententeam en wisten na twee maps NL5 te verslaan. De sterke prestatie van Beneluxjes werd verzilverd door een prachtige clutch van Beneluxjes-speler Marty, die de eco-ronde van het team naar zich toe trok.

Met deze overwinning winnen de Beneluxjes een ticket naar de wereldwijde Red Bull Campus Clutch finale, hier gaan zij strijden om de titel Red Bull Campus Clutch Champions en 20.000 euro. De Beneluxjes hadden er vertrouwen in dat zij de top vier gingen halen in de Qualifier. “Dat we echter de kans krijgen om Nederland te vertegenwoordigen in de World Final, dat was iets waar we niet van durfden te dromen", vertelt de teamcaptain Stef ‘Evaziv’ Mannens.

Embedded content: https://twitter.com/redbullNED/status/1378426802662748160?s=20

Het team heeft veel zin in de wereldfinale, maar ze verwachten wel dat het een stuk lastiger wordt dan de nationale finale. “Het gaat een spannende, maar hele toffe ervaring worden waar we veel zin in hebben. We zijn trots dat we Nederland mogen vertegenwoordigen", aldus Stef ‘Evaziv’ Mannens.