Nieuws

Black Ops Cold War krijgt cross-play en Battle Pass

27 augustus 2020, 08:40

De reveal van Call of Duty: Black Ops Cold War brengt veel nieuwe informatie met zich mee. Zo heeft Activision duidelijk gemaakt dat Black Ops Cold War cross-play en een Battle Pass heeft. Hiermee volgt Treyarch het succesvolle voorbeeld van Infinity Ward dat met Modern Warfare succes boekte met cross-play en de Battle Pass.

Met de overgang van de current-gen consoles naar de next-gen consoles bevindt Call of Duty: Black Ops Cold War zich in een bijzondere tijd. Activision en Treyarch hebben daar met cross-play voor alle platformen een mooie oplossing voor gevonden. Black Ops Cold War is dus samen te spelen op de PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One en PC. Blijf jij of blijft één van je vrienden hangen op de current-gen consoles? Dan kun je door deze feature tóch samen blijven spelen.

Besluit je pas in een later stadium de overstap te maken van current-gen naar next-gen? Geen probleem, want je in-game progressie wordt gewoon meegenomen. Op deze manier behoud je al je statistieken, vrijgespeelde wapens en cosmetics.

Embedded content: https://twitter.com/charlieINTEL/status/1298759936034377728?s=20

Call of Duty Battle Pass

Ook het succesvolle Battle Pass systeem van Call of Duty: Modern Warfare wordt meegenomen naar Black Ops Cold War. Dit betekent dat de DLC in de vorm van maps, wapens en gamemodes wederom gratis is. Call of Duty lijkt hiermee voorgoed afscheid te nemen van het oude systeem met de Season Pass.

De Call of Duty: Black Ops Cold War release is op 13 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC uit. De release van de next-gen versies staat later dit jaar gepland. Onderdeel van Black Ops Cold War zijn een nieuwe campaign, multiplayer, zombies én een verdere ontwikkeling van Warzone.