Nieuws

BlizzCon 2020 definitief afgelast

27 mei 2020, 08:24

BlizzCon Executive Producer Saralyn Smith heeft in een bericht op de BlizzCon-website laten weten dat BlizzCon 2020 definitief niet door zal gaan. De organisatie is nog bezig met kijken naar de mogelijkheid om een vervangende online variant van het evenement te organiseren.

Fans van onder andere World of Warcraft en Overwatch zullen elkaar dit jaar niet tijdens het jaarlijkse evenement BlizzCon kunnen ontmoeten. Dat heeft BlizzCon Executive Producer Saralyn Smith bekend gemaakt in een post op de BlizzCon-website. Smith gaf in een eerdere update al aan dat het evenement op losse schroeven stond en komt nu dus naar buiten met de definitieve afgelasting.

Embedded content: https://twitter.com/Blizzard_Ent/status/1265366509913640960?s=20

In het bericht zegt ze dat ondanks dat er een hoop veranderd is in de situatie rondom het coronavirus, een hoop dingen ook hetzelfde zijn gebleven. De organisatie heeft nog geprobeerd een manier te vinden om de conventie, op een veilige en verantwoorde manier, toch door te kunnen laten gaan. Maar kijkend naar de gezondheids- en veiligheidsregels die door corona op dit moment gelden, hebben zij uiteindelijk moeten besluiten het evenement dit jaar te annuleren.

Online variant

Wel wordt er door de organisatie gekeken naar de mogelijkheid om in plaats van een live-conventie dit jaar een vervangende online variant van het evenement te organiseren, maar op dit moment is nog niet bekend hoever die plannen daadwerkelijk zijn en hoe zoiets eruit gaat zien.