Nieuws

Blizzard ontvangt cultuurprijs van Zuid-Koreaanse overheid voor Overwatch

8 oktober 2019, 14:21

Blizzard heeft een cultuurprijs ontvangen van de Zuid-Koreaanse overheid. De "Hanbok Love"-prijs wordt overhandigd aan individuen of organisaties die de traditionele Koreaanse Hanbok-stijl in de spotlight zetten. De specifieke reden voor de prijs was de Palanquin skin voor het personage D.va, die elementen van de Hanbok-stijl bevat.

De skin is onderdeel van het Lunar New Year-evenement, dat gehouden wordt ter ere van Chinees Nieuwjaar. De skin werd in 2017 toegevoegd aan de game. Volgens Blizzard heeft de ontwikkelaar de prijs ontvangen voor "hun bijdrage aan het vertonen van de schoonheid van de traditionele Hanbok-stijl aan meer dan 40 miljoen Overwatch-spelers ter wereld."

Embedded content: https://twitter.com/OverwatchNaeri/status/1181139806501273600?s=20

Het Zuid-Koreaanse ministerie prees Blizzard voor het promoten van Zuid-Koreaanse cultuur met de D.va skin, alsmede de map Busan en andere elementen in de game. Lee Hak Sung, een van de ontwerpers van de Palanquin-skin, was aanwezig tijdens de overhandiging van de prijs. Hij liet weten dat hij nog niet klaar is met het verspreiden van de Koreaanse cultuur: "Als Koreaanse ontwerpers kunnen we deze cultuur wereldwijd promoten met dank aan de games van Blizzard. Ik zal mijn best doen om dat werk voort te zetten."