Nieuws

Brussen na nederlaag in Overwatch League: "Ik presteerde ondermaats"

12 april 2020, 21:08

De Nederlandse Overwatch-speler Thomas Brussen heeft zijn tweede wedstrijd in de Overwatch League verloren. Zijn team Boston Uprising ging zondagochtend met 3-1 kleurloos ten onder tegen directe concurrent Houston Outlaws. Brussen liet na de wedstrijd weten teleurgesteld te zijn over zijn prestaties.

De wedstrijd begon echter goed voor Brussen. Na het wegsturen van Off-Tank speler Mouffin genoot Brussen het vertrouwen van zijn technische staf en begon hij de wedstrijd als basisspeler. Als Flex-Tank speelde Brussen de eerste maps achtereenvolgend Orisa en Wrecking Ball, om daarna op Sigma de game te eindigen. Hoewel Brussen relatief succesvol speelde met Sigma was hij naderhand niet tevreden over zijn optreden. Op Twitter laat hij weten zich heel beroerd te voelen over de wedstrijd. "Houston Outlaws speelden gewoon goed. Ik heb me alleen nog nooit zo beroerd gevoeld over een wedstrijd, ik presteerde ondermaats. Er valt daar nu niks meer aan te doen maar ik ga ervoor zorgen dat ik me voortaan na een wedstrijd niet meer zo hoef te voelen."

Embedded content: https://twitter.com/brussenn/status/1249138561833676802?s=20

Laatste plaats

Door deze nederlaag staat Boston Uprising nu met één overwinning en zes nederlagen op de laatste plaats in de Overwatch League. Er is echter nog geen reden tot paniek. Het Overwatch-seizoen is nog lang en Boston heeft al tegen drie topfavorieten (Excelsior, Reign en Fusion) gespeeld. Het team heeft de afgelopen wedstrijden ook veel geëxperimenteerd met haar opstelling om zo de beste line-up te vinden. Zodra deze gevonden is zal het team waarschijnlijk meer wedstrijden winnen. Wel wordt het lastig voor Boston Uprising om deel te nemen aan de playoffs aangezien alleen de beste zes teams daaraan deel mogen nemen. Het is vanwege de coronacrisis nog niet bekend wanneer Boston Uprising haar volgende wedstrijd speelt.

Check hieronder de hoogtepunten uit de match tussen Houston Outlaws en Boston Uprising.