Nieuws

Budget console Xbox Series S aangekondigd door Microsoft

Budget console Xbox Series S aangekondigd door Microsoft

Het gerucht ging al langer, maar Microsoft heeft nu zelf officieel hun 'budget console' aangekondigd. De Xbox Series S is kleiner en minder krachtig dan de aanstaande Xbox Series X, maar kan wel alle nextgen games afspelen.

Dinsdagochtend deed Microsoft de onthulling van de Xbox Series S op Twitter. De ontwikkelaar laat weten dat dit de kleinste Xbox ooit is, maar dat we wel 'next gen performance' kunnen verwachten. Het apparaat is bij release voor 299 dollar (zo'n 253 euro) verkrijgbaar, al is nog niet officieel onthuld wanneer die release precies is.

Embedded content: https://twitter.com/Xbox/status/1303230071033880576?s=20

Release Xbox Series X en S

Er gaan wel geruchten over de release van de Xbox Series X en S. In augustus deelde Tom Warren van The Verge een foto op zijn Twitter waaruit zou blijken dat de nieuwe Xbox wellicht op 6 november uit zou komen. Andere ingewijden noemen juist weer de datum 10 november. We zullen dus echt moeten wachten tot Microsoft het zelf bekend maakt.

Geen disc

De Xbox Series S is dus een minder krachtige versie van de Xbox Series X. Beide consoles kunnen echter wel dezelfde games afspelen, alleen in verschillende kwaliteit. Zo ondersteunt de Series S geen 4K beeldkwaliteit. Ook heeft de Series S geen mogelijkheid om een disc in te steken, dus kun je alleen games downloaden en heeft het kopen van fysieke games geen nut. Deze scheiding hebben we natuurlijk eerder gezien bij de onthulling van de PlayStation 5, waarbij een van de twee versies ook geen ingang voor een disc heeft.

Prijs PlayStation 5

Gezien de eeuwige strijd tussen Microsoft en PlayStation-ontwikkelaar Sony kunnen we waarschijnlijk ook binnenkort de onthulling van de prijs van de PlayStation 5 verwachten. De concurrenten kijken vaak naar elkaar en proberen op die manier elkaar al voor de release af te troeven. Nu Microsoft over de brug is gekomen met hun prijs kan het niet lang duren voordat Sony de volgende stap zet.