Nieuws

C9 Blaber: "Iedereen in ons team wil heel graag een titel in NA winnen"

6 april 2020, 15:34

In de eerste ronde van play-offs heeft Cloud9 hun tegenstander 100 Thieves simpel opzij gezet in drie dominante games. De Belgische midlaner Nisqy had tot drie keer toe een sterke performance op Zoe waarmee C9 met gemak de games won.

Met hun overwinning gaat Cloud9 direct door naar de halve finales, waar ze tegen Evil Geniuses spelen. Ook 100 Thieves heeft nog een kans om door te gaan, want zij spelen woensdag tegen TSM om hun play-offs in leven te houden via de losersbracket. Volgens C9’s Blaber is EG een betere tegenstander dan 100T: “We zullen hoogstwaarschijnlijk winnen, maar het zal niet zo makkelijk gaan als tegen 100T. We spelen tegen onze oude teamgenoten Svenskeren, Zeyzal en Kumo, dus ik kan niet wachten om ze te verslaan.”

Hoewel 100 Thieves derde was geworden door te winnen van Flyquest koos C9 bewust voor dit team, waardoor Evil Geniuses als het ware een “makkelijkere” tegenstander kregen. Jungler Blaber licht toe: “100 Thieves’ sterktste speler is de toplaner Ssumday. Eric (Licorice) verslaat hem iedere keer, waardoor het voor ons makkelijk is om de games te winnen.” Met hun 3-0 overwinning stroomt C9 direct door naar de halve finales van volgende week. Daar wordt duidelijk wie het eerste ticket naar de finales boekt.