Nieuws

'Modern Warfare 2-maps keren terug in nieuwe Call of Duty'

'Modern Warfare 2-maps keren terug in nieuwe Call of Duty'

Highrise, Terminal en Favela laten de harten van veel Call of Duty-fans sneller kloppen. Juist deze en andere legendarische maps van Modern Warfare 2 (2009) keren terug in de Call of Duty van 2022. Dit laat de gerenommeerde Call of Duty-leaker Tom Henderson in een YouTube-video weten.

Hoewel Call of Duty: Vanguard niet lang geleden is uitgebracht, houdt de Call of Duty-community zich alweer bezig met de volgende game. Eind 2022 wordt het vervolg op Modern Warfare (2019) uitgebracht en deze lijkt Modern Warfare II te gaan heten, niet te verwarren met Modern Warfare 2 uit 2009. Hoewel Tom Henderson een betrouwbare ‘leaker’ is, is deze informatie op geen enkele wijze officieel bevestigd.

modern-warfare-2-maps

De komst van bekende Modern Warfare 2-maps werd al eens eerder aangekondigd. In Call of Duty: Modern Warfare (2019) zouden ze aan de Multiplayer worden toegevoegd. Toen er concrete plannen voor een remaster van de populaire game uit 2009 waren, leek die game een geschikte bestemming. De remaster kwam er niet en de maps bleven ook in de reguliere Multiplayer uit.

Volgens ingewijden wordt al sinds het begin van 2020 aan de komende game gewerkt. De verwachtingen binnen de community zijn daarom hoog. Naast de nieuwe maps kunnen de spelers ook een Rainbow Six Siege-achtige modus verwachten. Dit is een modus waarin teams een object moeten aanvallen of verdedigen. Hierbij hebben ze de mogelijkheid om bijvoorbeeld booby traps en camera’s te plaatsen.

Tot slot krijgt de game hoogstwaarschijnlijk een Escape from Tarkov-modus genaamd ‘DMZ’. Volgens Tom Henderson is er bij de release van de game meer dan vier jaar gewerkt aan deze game modus.

Al met al lijkt 2022 een interessant Call of Duty-jaar te worden. Niet in de laatste plaats, omdat Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Vanguard en de Call of Duty-Multiplayer in het algemeen de laatste jaren behoorlijk wat commentaar te verduren hebben gehad. Het is erop of eronder voor Call of Duty in 2022.