Nieuws

Call of Duty Black Ops Cold War en Warzone zijn te groot voor standaard PS4

27 februari 2021, 16:58

Call of Duty Black Ops Cold War, Modern Warfare en Warzone zijn samen zo groot dat een standaard PS4 met 500GB opslagruimte niet meer genoeg is om de games op de draaien. Met de start van het nieuwe seizoen is er een enorme nieuwe patch toegevoegd, waardoor de games nog meer ruimte innemen. Uitgever Activision geeft aan dat spelers rekening moeten houden met het verwijderen van data om ruimte te maken voor de update.

Call of Duty Black Ops Cold War en Warzone zijn sinds 25 februari met een nieuw seizoen begonnen. Een nieuw seizoen betekent ook een joekel van een nieuwe patch. De patch van seizoen 2 bevat onder andere de erg geanticipeerde zombies modus. Deze updates brengen niet alleen veel nieuwe content met zich mee, maar ook extra belastingen op de harde schijven van je platform naar keuze. De grootte van de updates is zo erg uit de hand gelopen dat de games niet meer op de standaardeditie van de PS4 passen.

In een aankondiging geeft uitgever Activision aan dat PS4 spelers die de volledige versies van Call of Duty Modern Warfare, Warzone en Black Ops Cold War bezitten ruimte moeten maken voor de nieuwe update. De updates van het nieuwe seizoen nemen bij elkaar meer dan 27GB in beslag. Alleen de update voor dit seizoen is groter dan de gemiddelde game, wat dus zorgt in een enorm volle harde schijf. Activision schrijft in haar seizoensupdate hoe je ongebruikte data het beste kan verwijderen.

Black Ops Cold War en Warzone blijven groeien, en gezien het verleden gaat dit probleem niet verdwijnen. Voor nu past het nog, maar het is even proppen.