Nieuws

Call of Duty League met Black Ops Cold War wordt 4v4

3 september 2020, 10:23

De esports-scene van Call of Duty is flink opgeschrikt door de aankondiging van het tweede seizoen van de Call of Duty League. De competitie gaat, met de nieuwe Call of Duty: Black Ops Cold War, door in een 4v4-format, waardoor alle teams (die nu uit vijf spelers bestaan) iemand op de bank moeten zetten.

In een enorm korte video op Twitter maakt de Call of Duty League bekend dat het format voor seizoen 2 een belangrijke verandering ondergaat. De competitie wordt namelijk 4-tegen-4, in plaats van de 5-tegen-5 van afgelopen seizoen. Dat betekent simpelweg dat elk team nu een speler uit het basisteam moet halen. Ze kunnen deze speler natuurlijk wel als wisselspeler behouden, maar lang niet iedereen zal hier interesse in hebben.

Empire Dallas laat Clayster gaan

Ondanks dat er nog geen verdere informatie is vrijgegeven zorgt de mededeling direct voor opschudding in de scene. Zo meldde Clayster, speler van Dallas Empire dat afgelopen zondag seizoen 1 van de CDL won, al op Twitter dat hij direct in de stress schoot over de offseason. Wellicht sneller dan hij had verwacht (en had gewild) werd hij verlost uit zijn lijden en meldde de organisatie dat hij niet in hun plannen voor komend seizoen hoort.

Embedded content: https://twitter.com/Clayster/status/1300482988141088768?s=20

Embedded content: https://twitter.com/Clayster/status/1300847716545818624?s=20

12 teams

De Call of Duty League behoudt het formaat van 12 teams, volgens ESPN. Een uitbreiding had voor de hand gelegen en zou ervoor kunnen zorgen dat een hoop spelers worden behouden in de competitie. Zoals het er naar uit ziet gaat dat echter niet gebeuren en vallen er dus (tenminste) 12 spelers af ten opzichte van vorig seizoen.