Beeld: Activision
Nieuws

Call of Duty Mobile meer dan 300 miljoen keer gedownload

23 oktober 2020, 13:23

De mobiele versie van shooter Call of Duty is een jaar na release al meer dan 300 miljoen keer gedownload. Inmiddels bevindt de game zich in seizoen 11 en maakte Matt Lewis, General Manager van de game, via Twitter bekend dat er grote updates in de maak zijn.

Call of Duty Mobile kwam op 1 oktober 2019 uit en is daarmee dus iets meer dan een jaar oud. In dat eerste jaar heeft de game enorm veel updates ontvangen en kregen spelers elke maand een nieuw seizoen voorgeschoteld. De mobiele versie van Call of Duty is een combinatie van game modes, maps en wapens uit andere Call of Duty-games en bracht dit naar de smartphone.

Embedded content: https://twitter.com/ATVI_AB/status/1319304268655067139?s=20

Nieuwe updates

Elk nieuw seizoen van Call of Duty Mobile bracht vaak een nieuwe map, een nieuwe game mode, events en speelbare personages. Daarnaast voegde ontwikkelaar Activision perks, scorestreaks en wapens toe. Matt Lewis is erg enthousiast over het eerste jaar van Call of Duty Mobile: "Het voelt geweldig om plezier en gratis entertainment voor miljoenen mensen te verzorgen. De reactie uit de community zijn overwegend positief en we zien daardoor meer en meer spelers."

In zijn dankwoord kondigt Lewis ook een aantal grote updates aan. Zo belooft hij nog meer maps, games modes, wapens, events en speelbare personages in de game, waarvan sommige 'iconisch' zijn voor de Call of Duty-reeks.

Nog lang geen record

300 miljoen downloads is uiteraard heel veel, maar Call of Duty Mobile heeft nog een lange weg te gaan om records te breken. Zo moet de shooter voorlopig nog games als Gardenscapes (324 miljoen) en PUBG Mobile (600 miljoen) voor zich laten. De onbetwiste koploper is Pokémon Go, met 1 miljard downloads. Deze game is wel al bijna 4 jaar oud.