Nieuws

Call of Duty Modern Warfare Battle Royale map mogelijk uitgelekt door glitch

9 december 2019, 14:53

Een glitch in Call of Duty Modern Warfare lijkt de totale Battle Royale map weer te geven. Het gaat om een enorm grote map die de eerdere leaks lijkt te ondersteunen, maar ontwikkelaar Infinity Ward geeft nog steeds geen commentaar.

Redditgebruiker Nateberg3 postte een video waarin te zien is hoe hij boven een groot landschap zweeft. Deze glitch gebeurde tijdens een sessie Spec-Ops. Nateberg3 kon zichzelf boven de map ronddraaien waardoor we de map goed kunnen bekijken. Verschillende plaatsen en locaties lijken bekend over te komen en dat komt omdat ze dat ook zijn.

Zo herkennen we sommige locaties uit Spec Ops of uit Ground Wars, zoals het nieuwe Port of Verdansk. De nieuwe Battle Royale map wordt daarom nu ook Port genoemd. Ook zien we onder Nateberg3 een groot stadion verschijnen en is het gulag te zien, net zoals de kleine boerderij ervoor. Deze plaatsen zijn allemaal genoemd in de eerdere leak.

Het gulag (linksboven op de heuvel) geeft spelers een kans om terug in de game te komen.

Gulag

Het gulag (de ronde gevangenis in bovenstaande plaat) wordt ook genoemd in de leaks als een potentiëel respawn-systeem. Uitgeschakelde spelers worden tijdens de match in de gulag-queue geplaatst. Komt een speler vanuit de queue in het gulag terecht dan speelt hij een 1-vs-1 match-up en de winnaar komt terug in de game. Een timer geeft aan hoelang het nog duurt voordat een speler vanuit de queue in het gulag mag strijden.

Af en toe vindt er een 'jailbreak' plaats waardoor alle spelers terug in de game gegooid worden. Ook is er een maximum aan spelers dat in de gulag-queue geplaatst kan worden. Als dat maximum bereikt is, sluit de queue.

Infinity Ward heeft, ondanks de eerdere leaks en aanwijzingen, nog niks officieel bekend gemaakt over de Modern Warfare Battle Royale modus.